NY SPORTSSJEF: Finn Halvorsen bekrefter til TV 2 at han blir ny sportssjef i Skøyteforbundet. Foto: TV 2.
NY SPORTSSJEF: Finn Halvorsen bekrefter til TV 2 at han blir ny sportssjef i Skøyteforbundet. Foto: TV 2.

Halvorsen blir ny sportssjef i Skøyteforbundet

Finn Halvorsen bekrefter til TV 2 at han blir ny sportssjef i Skøyteforbundet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jar ishall (TV 2): Papirene er ikke skrevet under ennå, men Finn Halvorsen kan bekrefte til TV 2 at han blir ny sportssjef i Skøyteforbundet. 

Halvorsen var landslagstrener for Norge på 80-tallet mellom 1982 og 1985. Etter lang tid som ansvarlig for toppidrett i USA og Canada var han fredag tilbake på trening med Norges landslag.

– Det er spennende. Jeg er overrasket over hvor gode de er på kortbane, sier Halvorsen da TV 2 møtte han i Jar ishall fredag formiddag.

– Han er en veldig stor ressurs. Finn har veldig mye spennende kompetanse fra over dammen, og der kan de veldig mye om fartstrening, sier landslagssjef Sondre Skarli.

Stort potensiale

Halvorsen har siden 1998 jobbet som sportssjef i USA i to perioder. Mellom disse var han innom Canada. Forrige sesong tok det amerikanske laget 55 medaljer i verdenscupen og VM. Han sier det norske laget har like stort potensiale.

– Det ser slik ut, ja, etter denne første økten. Hvis vi kan se forbedring på alle, tar vi ett steg om gangen, og så ser vi hvor det ender, sier Halvorsen.

– Jeg vil ikke si at vi skal kopiere 55 medaljer allerede til vinteren, men jeg tror det er mye potensiale som mange i gruppen ikke har fått skikkelig ut, legger Skarli til.

– Jeg er veldig glad for at vi har fått med han på laget. Han har veldig mye nytt å komme med og vet hva som fungerte i USA og Canada. De har tatt en del detaljer og kan videreføre det hit, sier Hege Bøkko til TV 2. 

Sverre Lunde Pedersen er fornøyd med det nye apparatet han nå har rundt seg.

– Det ser veldig bra ut nå. Det er bra at han kan komme inn og bidra med nye ting. Det blir spennende å følge med på hva han kan bidra med, legger han til.

Suksessrik i USA

Halvorsen hadde stor suksess som sportssjef i det amerikanske skøyteforbundet mellom 1998 og 2002. I vinterlekene i Salt Lake City tok USA åtte medaljer, blant annet tre gull.

– Hva kan du bringe med deg til norsk skøytesport?

– Det er hvordan man kan utnytte rulleskøyter, kortbaneskøyter og hockeyskøyter for hurtigløpstrening. Bakgrunnen er der at man har mye erfaring fra mange gode løpere. Jeg kan nevne Shani Davies, Chad Hedrick, som har utviklet en kunnskap fra år med eraring, sier Halvorsen.

«Vanskelig væremåte»

Han ga seg etter dette, men fortsatte som konsulent. I 2004 uttalte skøyepresident, Terje Andersen, at «Halvorsen var interessant». 

I stedet ble han skøytesjef for Canada. Det arbeidsforholdet varte frem til 2009. Da fikk Halvorsen angivelig sparken for sin vanskelige væremåte, rapporterte den kanadiske avisen The Globe and Mail. 

Det kanadiske skøyteforbundet skrev imidlertid at han ga seg på grunn av uenigheter med administrasjonen.

Ikke lenge etter var han tilbake i jobben for USA, men etter et mislykket OL, ga han seg igjen.