TIL CELTIC: Ronny Deila blir presentert i ettermiddag.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
TIL CELTIC: Ronny Deila blir presentert i ettermiddag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

– Deila presenteres på pressekonferanse kl. 13.30

Celtic planlegger pressekonferanse.

Celtic planlegger å presentere Ronny Deila som ny manager på en pressekonferanse klokken 13.30. Det melder kilder til VG, og det får også TV 2 bekreftet.

Akkurat nå er Deila på Celtics treningsfelt. Folk har samtidig begynt å strømme til Celtic Park. TV 2s reporter Sigve Kvamme forteller at det er klart at John Collins blir Deilas assistent. Collins ankommer Celtic Park i løpet av kort tid.

Portene er åpnet, og et kobbel av skuelystne og journalister har flokket seg utenfor stadion.

KLAR FOR DEILA: Søylene er tatt ned utenfor Celtic Park. Straks ankommer John Collins. Ronny Deila er ventet litt seinere.
KLAR FOR DEILA: Søylene er tatt ned utenfor Celtic Park. Straks ankommer John Collins. Ronny Deila er ventet litt seinere.

Biljakt
Deila ankom Skottland torsdag kveld. Han ble tatt i mot av Celtic-direktør Peter Lawwell, noe skotske The Sun har tatt bilde av.

THE SUN-FOTOGRAF: Kenny Ramsay knipset bilde av Ronny Deila.
THE SUN-FOTOGRAF: Kenny Ramsay knipset bilde av Ronny Deila.

TV 2 har snakket med fotografen som tok Deila-bildet. Kenny Ramsay forteller om en vill biljakt i Glasgow i går kveld. 

Deila ankom i privatfly ca. klokken 18. Klokken 18.45 var han på plass i Lawwells hjem i Thorntonhall, en svært fasjonabel del av Glasgow.

Forhandlet på Gardermoen
Lawwell var i Norge i går for å forhandle med Strømsgodset om en kompensasjon for Deila. Forhandlingene skal ha vært intense og foregikk på et hotell ved Gardermoen. Det gjenstår noen få detaljer i avtalen, men de store linjene er på plass.

Celtic tilbudte først vel 2 millioner kroner for å løse Deila fra kontrakten. Dette ble kontant avvist av Godset-ledelsen, som ønsket 5 millioner kroner. Partene skal til slutt ha kommet frem til en sluttsum på rundt 3 millioner kroner.

Ifølge NRK var Deila i møter med klubbens ledere, trenere og øvrig støtteapparat på et hotell i Glasgow fredag formiddag.

Neil Lennon gikk av som Celtic-manager for knapt to uker siden. Lennon forteller at Deila egentlig var tiltenkt en rolle som assistenttrener i Celtic da Johan Mjällby forlot klubben.

– Jeg vet at Deila er en respektert trener, sier Lennon til Irish Independent.