Første generasjon Ford Kuga er nå nede i 150.000 kroner i bruktmarkedet. Da snakker vi fem-seks år gammel bil, gjerne med en god dose kilometer på telleren.
Første generasjon Ford Kuga er nå nede i 150.000 kroner i bruktmarkedet. Da snakker vi fem-seks år gammel bil, gjerne med en god dose kilometer på telleren.

Dette er mye SUV for 150.000 kroner

Her er det mye å velge mellom i bruktmarkedet.

Benny Christensen er Brooms bilekspert.

I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei! Hva tror du om en Ford Kuga som familiebil? Har fått tilbud om å kjøpe en 2009-modell til 150.000 kroner. Den er gått såvidt over 100.000 kilometer og har vært på service nylig, og ser fin ut.

Vi har i dag en Golf med firehjulstrekk som blir for liten. Tror du Kuga er et godt og smart kjøp? 

 

Benny svarer:

 

Hei sann! Kuga har liksom aldri helt blitt den suksessen Ford håpet på her hjemme. Første generasjon (som vi snakker om her) solgte bruktbart, men ikke mer. Og andre generasjon som kom i fjor, har helt tydelig ikke truffet blinken.

Men som bruktbil er dette absolutt ikke noe dumt valg. Kuga har kanskje klassens beste kjøreegenskaper. Den er rett og slett morsom å kjøre, det kan vi ikke si om så mange av konkurrentene. 

Komforten er også god, og mange av bilene der ute er godt utstyrt. Det som var ankepunktet mot første generasjon Kuga, var først og fremst plassen. Dette er en kompakt SUV, og bagasjerommet er ikke kjempestort. Men stabler du i høyden, får du likevel med deg en hel del.

Fin bil, men én mangel: Les mer her:

Gunstig pris

Interiørmessig er det litt plastfaktor. Kuga er basert på Focus, og har med seg mange detaljer derfra. Litt billigpreg, men til å leve med, mener jeg. 

Prisen høres absolutt gunstig ut her. I praksis starter Kuga på rundt 150.000 kroner i bruktmarkedet nå. Men da er det gjerne eksemplarer som har gått tildels mye lenger enn det "din" bil har gjort.

Det er naturligvis viktig at den har blitt skikkelig fulgt opp. Det vil si komplett servicehefte. Sjekk også om slitedeler har vært skiftet. Når bilen har passert 100.000 kilometer er det nok gode muligheter for at f. eks. bremseklosser må byttes, hvis det ikke er gjort ennå.

Ellers er Kuga-kvaliteten jevnt god. Dette er absolutt et godt SUV-kjøp til 150.000 kroner!

Klikk her for å lese siste-inntrykket vårt av Kuga

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene i Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Dette er luksus-SUV på billigsalg