UNDER PRESS: I likhet med Per Joar Hansen lever Erik Hoftun under et voldsomt press om dagen. Hoftun står imidlertid på at Rosenborg skal klare å snu motgangen uten å måtte gjøre store mannskapsendringer på Lerkendal. Foto: SCANPIX
UNDER PRESS: I likhet med Per Joar Hansen lever Erik Hoftun under et voldsomt press om dagen. Hoftun står imidlertid på at Rosenborg skal klare å snu motgangen uten å måtte gjøre store mannskapsendringer på Lerkendal. Foto: SCANPIX

Hoftun: – Perry er ikke et prestisjeprosjekt

Sparket Jönsson, skulle tilbake til røttene og ansatte Per Joar Hansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I desember 2012 fikk Jan Jönsson sparken som Rosenborg-trener og trønderne skulle endelig tilbake til røttene. Per Joar Hansen ble ansatt, men to og et halvt år senere er det liten tvil om at «Prosjekt Perry» foreløpig ikke har vært noen stor suksess.

Erik Hoftun har hatt sportslig leder-jobben i Rosenborg siden sommeren 2008 og har vært gjennom flere trenerendringer. Perry-skiftet har vært den tydeligste stilendringen - men Hoftun hevder han ikke føler det som et prestisjeprosjekt selv om han var med på å ansette Per Joar Hansen.

– Nei. Å kalle det for et prestisjeprosjekt, vet jeg ikke. Vi har et prosjekt som vi har veldig stor tro på, og som vi tror vil føre oss tilbake til toppen av norsk fotball. Så må vi bare erkjenne at det vi har gjort hittil ikke er godt nok, sier Erik Hoftun til TV 2.

Rosenborg-ledelsen har satt knallharde krav til klubbens sportslige avdeling: Minstekravet i Trøndelag er i utgangspunktet seriegull.

– Setter man for høye krav?

– Nei, med den historien og det utgangspunktet vi har, skal vi selvfølgelig være med i toppen av norsk fotball, sier Hoftun.

– Men når man ikke innfrir egne krav - bør man ikke da vurdere sine egne stillinger?

– Jo, men nå tror vi at gjennom å endre litt på kursen, så skal vi nå tilbake til toppen av norsk fotball. Og greier vi det, skal dette bli veldig bra, sier Hoftun.

Overbevist av sportslig plan

Det var knyttet svært stor spenning til utfallet av gårsdagens styremøte på Lerkendal. I forkant spekulerte flere i at Per Joar Hansens dager som Rosenborg-trener var talte.

Etter gårsdagens planlagte styremøte, fortalte styreleder Ivar Koteng at en liste med forbedringspunkter fra Erik Hoftun og Per Joar Hansen var det som skulle til for å overbevise styret om at Rosenborg skal fortsette i samme duren som tidligere.

– Vi er ikke fornøyde med situasjonen, det er alle enig om. Men nå har det kommet en tiltaksliste på hvordan vi skal snu dette her og den har vi tro på, sier Koteng.

Verken han eller Erik Hoftun ønsker å gå spesifikt inn på dette, men sier:

– Det handler først og fremst om å erkjenne at det vi ikke har gjort så langt er godt nok. Så går det videre på ledelsesmessige ting og ikke minst det vi gjør på trening, sier Erik Hoftun.

Selv om RBK-styret fredet Per Joar Hansen i går, er det liten tvil om at det ulmer i Rosenborg og at dårlige resultater i de to neste kampene nok en gang vil sette fyr på trenerdiskusjonen.

– Du er klar på at Perry ikke sitter på oppsigelse?

– Jeg vet knapt hva det ordet betyr, men vi tenker ikke sånn. Vi tenker på hvordan vi skal bli bedre, svarer Ivar Koteng.

– Hvorfor er Perry rett mann?

– Han er vår trener, det er derfor han trener laget og derfor vi tror han skal gjøre det framover også med de endringene som er planlagt, svarer Koteng.

Ikke bedt om tilbakemeldinger fra spillerne

I forkant av gårsdagens styremøte på Lerkendal, skrev både VG og Adresseavisen at et spilleropprør var en stor del av årsaken til at RBK vurderte å kvitte seg med Per Joar Hansen. TV 2 vet også at misnøyen til tider har vært stor blant enkelte i spillergruppen.

Nå hevder Ivar Koteng at RBK-styret ikke hentet inn informasjon fra spillergruppen før gårsdagens styremøte.

– Vi har ikke bedt om signaler fra spillerne. Vi mener at vi - sammen med fagfolket - greier å se at dette er for dårlig, sier Koteng.

– Men stor misnøye i spillergruppa er ikke bra?

– Misnøye finnes i alle spillergrupper. Hvis ikke er det altfor dårlig konkurranse, sier Koteng.

Rosenborg har fått en dårlig start på sesongen og ligger allerede ni poeng bak serieleder Molde.

– Er gull fortsatt målet?

- Gull er fortsatt målet, men dessverre ligger vi litt for langt bak. Vi skal ut i Europa og da er tredjeplass minstekravet, sier Ivar Koteng.

– Har du gitt opp gullet?

– Nei, altså, jeg tenker ikke sånn. Jeg tenker hver dag, litt bedre, svarer Koteng.