SEIER: Justin Gatlin spurtet inn til triumf på torsdagens 100 meter i Roma. FOTO: AFP PHOTO / TIZIANA FABI
SEIER: Justin Gatlin spurtet inn til triumf på torsdagens 100 meter i Roma. FOTO: AFP PHOTO / TIZIANA FABI

Gatlin vant suverent i Bolts fravær

Mens sprintstjernen Shelly-Ann Fraser-Pryce sliter videre. 

Justin Gatlin hadde ingen problemer med å forsvare favorittstempelet på mennenes 100 meter i Diamond League-stevnet i Roma torsdag. Amerikaneren stormet inn til 9,91 og slo Nesta Carter fra Jamaica til 2.-plass med over et tidels sekund.

Tidligere OL-mester Gatlin har årets tre beste tider på distansen. 

Sprintstjernen Usain Bolt stilte ikke til start i Roma.

For Shelly-Ann Fraser-Pryce gikk det ikke like bra i den italienske hovedstaden. Torsdag endte hun nest sist på kvinnenes 100 meter.

Fraser-Pryce vant tre gull i fjorårets VM i Moskva, og hun er regjerende mester både i OL og VM på 100 meter, men en skade har hemmet Jamaica-sprinteren i starten av utendørssesongen. Med 11,19 hadde hun bare en konkurrent bak seg i Roma.

Den amerikanske lengdespesialisten Tori Bowie (23) vant igjen, akkurat som hun gjorde i Eugene sist helg. Torsdag satte hun personlig rekord på 11,05 og slo Karron Stewart med tre hundredeler.

I kveldens jevneste løp vant verdensmester Brianna Rollins kvinnenes 100 meter hekk ett hundredel foran Dawn Harper-Nelson. Vinnertiden var 12,53, som er årsbeste i verden. Publikum ble snytt for duellen mellom Rollins og OL-mester Sally Pearson da australieren trakk seg på grunn av frykt for skade. (©NTB)