FRA GODSET TIL CELTIC: Ronny Deila forhandler med Celtic om sin personlige avtale. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FRA GODSET TIL CELTIC: Ronny Deila forhandler med Celtic om sin personlige avtale. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Så mye får Strømsgodset i kompensasjon for Deila

Celtic og Godset er blitt enige om en millionsum.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen/Drammen (TV 2): Ronny Deilas tid som Strømsgodset-trener er foreløpig over. Drammens-klubben er nemlig enig med Celtic om en kompensasjon for den karismatiske treneren.

Etter det TV 2 erfarer ble partene enige om en avtale torsdag. Strømsgodset har avvist to tilbud fra den skotske klubben underveis i prosessen, før de til slutt kom frem til en endelig løsning. Forhandlingene skal ha vært intense og har foregått på et hotell ved Gardermoen.

Den gjenstår noen få detaljer i avtalen, men de store linjene er på plass.

Celtic tilbudte først vel 2 millioner kroner for å løse Deila fra kontrakten. Dette ble kontant avvist av Godset-ledelsen, som ønsket 5 millioner kroner.

Partene skal til slutt ha kommet frem til en sluttsum på rundt 3 millioner kroner.

På vei til Glasgow

Deila dro torsdag kveld Glasgow for å sluttforhandle sin personlige kontrakt. 38-åringens agent Tore Pedersen har allerede vært i den skotske byen siden onsdag.

TV 2 får bekreftet fra Skottland at Deila landet i Glasgow seint torsdag kveld. Med på flyet var Celtic-direktør Peter Lawwell, som deltok på forhandlingene på Gardermoen, melder skotske STV.

Forhandlingene mellom Deila og Celtic-ledelsen vil dermed fortsette, og han blir trolig presentert som Celtics nye manager fredag eller lørdag.

Godsets daglige leder Erik Espeseth vil på sin side hverken bekrefte eller avkrefte at klubbene er kommet til noen som helst form for enighet.

– Våre svar er det samme som det har vært hele tiden: Vi ønsker ikke å nøre oppunder rykter og spekulasjoner i media. Vi har ingen kommentar til dette, sier han til TV 2.

– Jeg ser det står på flere nettsteder at Ronny skal være på vei til Glasgow. Men dette er bare rykter, og ikke noe vi ønsker å kommentere, påpeker Espeseth.

– Kanskje jeg skal på ferie til Skottland?

TV 2 møtte Deila da Strømsgodset ankom Drammen torsdag. Da ville også han si minst mulig om Celtic-overgangen, men var likevel i godt humør.

– Jeg er så drillet på dette her og kan dette gamet. Jeg konsentrerer meg kun om det jeg kan gjøre noe med. Akkurat nå er det å være Strømsgodset-trener og gjøre det beste utfra det, sier han.

På spørsmål om når vi får se Deila i Skottland, svarer han med et smil:

– Det får vi se på. Kanskje jeg skal på ferie dit?

– Det kan bli før?

– Hehe, svarer en lattermild Deila før han snur og går.

Ifølge britiske medier vil Deila få med seg den tidligere Celtic-spilleren John Collins som assistenttrener. 46-åringen var i mange år en nøkkelspiller på det skotske landslaget, og spilte blant annet mot Norge i fotball-VM i 1998.

Smigret av interessen

De skotske tabloidavisene har allerede kastet seg over Deila, og presenterer han blant annet som en kar som liker å vise frem rumpa.

Deila selv ville si minst mulig om overgangen da nyheten om Celtic-interessen ble kjent onsdag. Han bekreftet likevel at interessen fra Glasgow var flatterende.

– Det er smigrende, det er klart. Det er en stor klubb, og det er bra å være en av de navnene. Jeg håper ikke jeg detter ut etter i dag, sa Deila etter cupexiten for Tromsdalen.