TILBAKE TIL RØTTENE: Optimismen var stor da Rosenborg ansatte Per Joar Hansen i desember 2012. Styreleder Ivar Koteng konstaterte at man nå skulle tilbake til røttene, men foreløpig har ikke Koteng og Hansen fått den suksessen de hadde håpet på. Foto: SCANPIX
TILBAKE TIL RØTTENE: Optimismen var stor da Rosenborg ansatte Per Joar Hansen i desember 2012. Styreleder Ivar Koteng konstaterte at man nå skulle tilbake til røttene, men foreløpig har ikke Koteng og Hansen fått den suksessen de hadde håpet på. Foto: SCANPIX

Perry: – Artig å se at det var en voldsom spillerkritikk, jeg opplever det totalt motsatt

Per Joar Hansen kom ut fra kveldens styremøte med jobben i behold.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Per Joar Hansen får ikke sparken i kveld. Det fastslo styreleder Ivar Koteng overfor TV 2 Sporten på vei inn til kveldens styremøte i Rosenborg.

- Det skjer ikke, sa den mektige styrelederen.

Adresseavisen var av en helt annen oppfatning, og meldte at Perry var ferdig som Rosenborg-trener. Lokalavisen hevdet at han hadde ledet sin siste trening for klubben, og at det samme gjelder for assistenttrener Bård Wiggen.

Ut fra styremøtet med jobben i behold
Torsdag kveld møtte Perry pressen etter et to timer langt møte med Rosenborg-styret, og han var fremdeles klubbens trener da han kom ut. Nå lover han at det skal tas grep.

– Det er tiltak vi gjør mot det sportslige. Vi må gjøre endringer i måten vi opptrer som lag. Det viktigste er hva vi gjør på treningsfeltet fremover og hvordan vi jobber for å komme oss ut av en altfor dårlig sportslig sirkel, sier RBK-treneren, som føler han har tillit.

– Ja, det har jeg. Du har ikke 40 prosent tillit, du har enten 100 prosent tillit ellers har du ikke tillit, sier Perry.

– Adressa melder at du skal være ferdig i RBK. Hva sier du til det?

– Da håper jeg at jeg får beskjed fra styret før Adressa. Det har jeg ikke fått. Vi har hatt et bra møte, sier Perry til TV 2.

– Artig å se at det var en voldsom spillerkritikk

Men Rosenborg-treneren er klar på at resultatene langt fra har vært gode nok.

– I sum er det slik at resultater og prestasjoner har vært langt under pari. Det er mitt hovedansvar. Sammen med trenerne rundt meg og spillerne må vi løfte dette i flokk, og komme oss ut av en sportslig periode som har vært altfor dårlig,

– Så du har ingen følelse av at du sitter på oppsigelse?

– Nei, som fotballtrener må du jobbe her og nå.

– Det ble rapportert om en voldsom spillerkritikk i dag. Hvordan opplever du det?

– Det var artig å se at det var en voldsom spillerkritikk, jeg opplever det totalt motsatt. Jeg opplever at når vi er i en slik situasjon så må vi snu alle steiner og få opp hvordan spillerne opplever situasjonen. Det er 20 spillere som kan oppleve situasjonen ulikt. Alt fra det fysiske, det tekniske, det taktiske, måten inngangen til kampene er og måten vi angriper kampene på. I 2014 vil det være fryktelig dumt ikke å lytte til hvordan spillerne opplever situasjonen, sier Per Joar Hansen.

- Han er rett mann for klubben
Tidligere i dag var Koteng klar på at det kreves drastiske endringer i Rosenborg etter en svært turbulent tid i det siste. Det har i flere uker stormet rundt Rosenborg-leiren. Fansen har i lang tid krevd avgangen til både Per Joar Hansen og sportslig leder Erik Hoftun.

Supporterne får nok ikke innfridd ønsket sitt på kveldens styremøte, og spør du kaptein Tore Reginiussen er det en helt riktig vurdering.

- Spillerne har full tillit til Perry, fastslår Rosenborg-kapteinen.

- Dere er ikke i tvil om at han er rett mann til å snu dette?

- Jeg kan snakke for meg selv, og jeg mener han er riktig mann til å snu dette, sier Reginiussen.

Enkelte vil kanskje hevde at Reginiussen er programforpliktet til å si det, men RBK-kapteinen er klar på at det er spillerne - og ikke Perry - som har underprestert i år.

- Per Joar er en bra trener. Personlig er jeg mer opptatt av å se hva vi kan gjøre for å bli bedre. Vi vet at det er spillerne der ute som skal levere. Når vi taper mot Ranheim, må vi se oss selv i speilet i stedet for å rakke ned på treneren, sier Rosenborg-kapteinen.

Morten Gamst Pedersen tror ikke det vil gi noen umiddelbar avkastning å sparke Per Joar Hansen

- I går nådde vi bunnen, det var det skikkelige lavmålet. Men vi er i samme båten alle sammen. Skal vi få til noe på mandag mot Lillestrøm, er det jævlig viktig at alle drar i samme retning. Dette skal vi få til sammen, varsler Gamst Pedersen.

- Spillerne må gå i seg selv
Tidligere i dag uttalte flere tidligere RBK-helter at spillerne foreløpig ikke har kjøpt budskapet til Per Joar Hansen – og at det er nøkkelen om motgangen skal snus til suksess.

Tidligere RBK-veteran Vidar Riseth – som også samarbeider med Rosenborg gjennom sin jobb i Rema 1000 – har naturligvis fått med seg kritikken mot Per Joar Hansen.

Riseth velger å snu litt på det hele. Han fokuserer i stedet på at spillerne har underprestert kraftig i år.

- Det jeg savner er at de største profilene tar tak ute på banen. I stedet for å spre usikkerhet, må profilene gå foran. Jeg håper spillerne tar opp hansken, framstår som ledere og lar det smelle litt til i duellene. Jeg vet at de finnes i Rosenborg, men i det siste har ikke det vist igjen på banen, sier Riseth.

Han føler seg trygg på at Rosenborg innehar kompetansen som skal til for å snu motgangen.

- Det viktige nå er at hele klubben tar tak. Rosenborg er flinke til å stå sammen, og jeg føler meg trygg på at de gjør det denne gangen også, sier Riseth.