Polititoppen Eirik Jensen til TV 2: Fnyser av korrupsjonspåstandene

EKSKLUSIVT TV 2-INTERVJU: En svært preget Eirik Jensen snakker ut for første gang.

TV 2 møter den korrupsjonssiktede politimannen i en hytte på hemmelig sted, hvor han blir tatt vare på og fulgt opp av politikolleger, venner, helsepersonell og forsvareren.

I dag forteller han for første gang om hva som skjedde dagen han ble pågrepet.

Eirik Jensen tar aldri offentlig transport på grunn av trusselbildet rundt ham. Derfor visste Spesialenheten nøyaktig hvor de skulle vente mandag morgen den 24. februar 2014.

GARASJEN: Det var her inne Eirik Jensen ble pågrepet av Spesialenheten 24. februar. Foto: Tom Rune Orset / TV2
GARASJEN: Det var her inne Eirik Jensen ble pågrepet av Spesialenheten 24. februar. Foto: Tom Rune Orset / TV2

Pågrepet på jobb

Sammen med polititjenestemenn fra Asker og Bærum politidistrikt pågrep Spesialenheten Jensen i garasjen på politihuset på Grønland.

– I det jeg går ut av bilen og begynner å gå i retning utgangen, så kommer det seks polititjenestemenn jeg ikke kjenner. De bare byksa på meg, ifører meg håndjern og tar fra meg alle nøkler og mobiltelefoner. Det var en ganske surrealistisk opplevelse, sier Jensen til TV 2.

– Hva sa disse polititjenestemennene, fortalte de hvorfor?

– Nei, ingenting. Det fikk jeg ikke vite før jeg kom inn i arresten i Asker og Bærum. Der dukket det opp en kar fra Spesialenheten som gjorde meg kjent med at jeg var sikta for grov korrupsjon.

– Hva tenkte du da?

– Nei, hva skal jeg si. Jeg tror jeg forholdt meg veldig rolig. Altså, alle blir jo sjokka når sånt skjer, og jeg visste ingenting. Jeg var helt mentalt uforberedt, og det gjorde at jeg bare frossa til. Så ble jeg dytta inn i en politibil og kjørt ut av politidistriktet. Da raste det jo selvfølgelig mange tanker gjennom hodet, men jeg greide liksom ikke å feste de til noen spesielle hendelser.

Tirsdag 25. februar ble Jensen varetektsfengslet i fire uker i det som da ble omtalt som muligens Norges største narkosak. Eirik Jensen selv nekter enhver befatning med hasjimport eller for å ha mottatt penger for å ha gitt sensitiv politiinformasjon videre.

Fnyser av korrupsjonspåstandene

Narkobaronen Gjermund Cappelen har forklart at han har betalt millionbeløp til polititoppen for hjelp til å smugle inn store mengder hasj til landet.

– Gjermund Cappelen har forklart at han har smuglet over 20 tonn hasj til Norge, og at du har fått 500 kroner i betaling for hver kilo.  

 Det vil si at jeg er mangemillionær det.

– Du smiler, men hva er din tanke?

– Jeg har jo fra dag en sagt at dette er en historie som media har hevet seg veldig på. Den er ikke sann.

TV 2 PUBLISERER SENERE I DAG ET STØRRE INTERVJU MED EIRIK JENSEN