STØTTE: John Arne Riise (33) har tro på at Petter Northug (28) kommer tilbake etter promillekjøringen. Foto: Scanpix og Stella Pictures.
STØTTE: John Arne Riise (33) har tro på at Petter Northug (28) kommer tilbake etter promillekjøringen. Foto: Scanpix og Stella Pictures.

Riise om Northug:
– Han trengte et spark i ræva!

John Arne Riise har snakket med Petter Northug personlig på telefon etter ulykken.

John Arne Riise (33) var sjokkert over behandlingen Petter Northug (28) fikk etter den svake innsatsen under OL. Nå tar han også skistjernen i forsvar etter promillekjøringen.

 – Jeg foretrekker å snakke med han personlig, og det har jeg gjort på meldinger og på telefon. Han vet selv hva han har gjort, og han har fått nok pepper som det er.

Han trenger bare støtte og folk som bryr seg om han, sier John Arne Riise til TV 2.

– Spark i ræva

Riise mener at Northug har det mentale på plass for å legge promillekjøringssaken og sponsorproblemene bak seg. Han mener Northug har et sterkt hode og at han er gira på å komme tilbake for fullt, kommende sesong i skisporet og under ski-VM i Falun.

– Han har et hode jeg aldri har sett før. Skal en si at noen trengte et spark i ræva så var dette her hans. Bare takk og lov at ingen ble skadet og drept i denne ulykken. Nå kan han se fremover å vite at det han gjorde var veldig alvorlig, men slå tilbake på sin måte. Det har jeg veldig tro på at han gjør, avslutter Riise til TV 2.