Her er den store Mini-nyheten

En legende har blitt større - og fått to ekstra dører.

Mini vokser - og kommer nå også i en utgave med fem dører. Bilen er på plass i Norge til høsten.
Mini vokser - og kommer nå også i en utgave med fem dører. Bilen er på plass i Norge til høsten.

Dagens Mini har vært en eneste stor retro-suksess for eierselskapet BMW.

Det som startet med én modell, har etter hvert vokst seg til en hel familie. Nå får du Mini helt fra toseters roadster - til kompakt crossover/SUV.

Og det stopper ikke der. Nå kommer nemlig den klassiske Minien for første gang med fem dører - og blir dermed anvendelig for langt flere enn tidligere.

Mer plass

Femdørs-varianten av Mini kommer med en rekke nye egenskaper. Blant annet er akselavstanden utvidet med 7, 2 centimeter millimeter (til 256,7 cm.) sammenlignet med tredørsmodellen, det gir mer plass til de tre setene bak.

I tillegg byr nyheten på mer beinplass, større takhøyde, og mer bagasjeplass.

Noen plassmester vil vi likevel ikke betegne denne bilen som. 67 liter opp fra tredørsutgaven, gjør at vi ender på et bagasjerom på 278 liter på denne utgaven.

Bilen har totalt sett også blitt en god del lengre,  16,1 cm. sammenlignet med «lillebroren».

Se hvordan de bryter med tradisjonene

Fire motorvarianter

Nye femdørs Mini kommer i fire modellvarianter: to bensin- og to dieselmotorer av den nye generasjonen. Mini Cooper femdørs kommer med 100 kW/136 hk 3-sylinder bensinmotor, Cooper S femdørs kommer med 141 kW/192 hk 4-sylinder bensinmotor, Cooper D femdørs er utstyrt med 3-sylindret dieselmotor (85 kW/116 hk) og Cooper SD femørs har en ny 4-sylindret dieselmotor som presenteres for aller først gang (125 kW/170 hk).

6-trinns manuell girkasse er standard, mens 6-trinns Steptronic-giring eller Steptronic sportsgiring er tilvalg.

Bilen har Minis drivstoffvennlige teknologi MINIMALISM, og er utstyrt med en start/stopp-funksjon samt valgfritt GREEN-modus.

Frekke spionbilder - slik svarte Mini:

Innovative hjelpesystemer 


Innovative hjelpesystemer for sjåføren sørger for en trygg og behagelig kjøreopplevelse. Head-Up-Display, parkeringsassistent, ryggekamera og Driving Assistant med kamerabasert aktiv cruise control er noen av høydepunktene. I tillegg kommer kollisjons- og fotgjengervarsling med bremsefunksjon, fjernlys-assistent samt skiltgjenkjenning.

Nye femdørs Mini kommer også med programmet MINI Connected in-car. Nødsamtaler og MINI teleservice er tilgjengelig for bruk med permanent installert SIM-kort, mens en rekke funksjoner er tilgjengelig via smarttelefon. Nettverkstilgangen sørger også for at man har tilgang til sosiale medier og plattformer som Facebook, Twitter, foursquare og Glympse.

Kommer i oktober

- Vi er stolte over å kunne presentere dette nye medlemmet i Mini-familien. Den nye generasjon Mini med tre dører ble tatt godt imot her til lands, og vi gleder oss nå over å lansere storebroren,I. Bilen har alle de gode kvalitetene MINI er kjent for, og er like smidig og leken som før, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Christian Gottschalk i BMW Norge, i en pressemelding.

Nye 5-dørs Mini lanseres i Norge 24.oktober. Prisene forventes å være klare i løpet av sommeren 2014.

Ikke helt meningen - slik endte testen vår av Mini Countryman

 

... og denne retro-suksessen ble like godt stasjonsvogn!