GULT ER KULT: Glimt har fire strake seire i Tippeligaen - nå vil de ta skalpen til Tromsø.
 Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
GULT ER KULT: Glimt har fire strake seire i Tippeligaen - nå vil de ta skalpen til Tromsø. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Mer cupdramatikk på torsdag

Kjetil Rekdal spår seier til FK Haugesund og Bodø/Glimt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

HAMARKAMERATENE - FK HAUGESUND (CUPEN) H: 3,85 U: 3,80 B: 1,60
Hamarkameratene ligger helt på bunnen av 1. divisjon med en seier og åtte tap på de siste ni kampene. De scorer lite mål, slipper inn mye og ser ut som en kandidat til å rykke ned til 2. divisjon. De vant overraskende 3-0 over Bærum nylig, men etter den tapte de 0-2 for Alta og 0-3 for Sandefjord. FK Haugesund går også gjennom en sportslig krise og ligger på nedrykksplass i Tippeligaen. De har vist noe tegn til bedring i det siste med 0-0 mot Sandnes Ulf borte og 1-1 hjemme mot Molde sist. Det siste resultatet er sterkt, og vitner om at FKH kanskje er iferd med å snu trenden. Et bedre 1. divisjonslag ville kanskje kunne detonert en cupbombe her, men det er tvilsomt om Hamarkameratene klarer det.

 

TROMSØ - BODØ/GLIMT (CUPEN) H: 2,20 U: 3,15 B: 2,65
Det nord-norske derbyet går mellom to formlag. Tromsø har klare ambisjoner om å rykke opp til Tippeligaen og har fire seire og en uavgjort på de fem siste kampene. Sist vant de 2-0 over Hødd borte, og runden før 3-1 over Kristiansund hjemme. I serien jager de Sandefjord og ligger to poeng etter. Bodø/Glimt er i knallform og står med fire strake seire i Tippeligaen over Haugesund, Brann, Start og Viking. Mange trodde de ville tape for Viking, men den borteseieren på Viking Stadion viser at Glimt virkelig er på gang, og det er dårlig nytt for Tromsø. Siste Glimt-seier på Alfheim må vi helt tilbake til 2003 for å finne, og innbyrdes har Tromsø elleve seire mot Bodø/Glimts fire. Ni av disse oppgjørene har endt uavgjort. Men dersom Glimt spiller opp mot det de har vist i Tippeligaen i det siste, så vinner de denne kampen.