KLATRER: Rap-duoen Nico & Vinz (tidligere: Envy) med Nicolay Sereba (tv) og Vincent Dery gjør det stort i USA. Her under opptreden på Spellemannsprisen 2013. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
KLATRER: Rap-duoen Nico & Vinz (tidligere: Envy) med Nicolay Sereba (tv) og Vincent Dery gjør det stort i USA. Her under opptreden på Spellemannsprisen 2013. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Nico og Vinz nærmer seg toppen av Billboard-lista

Låta «Am I wrong» ligger nå på 6. plass på verdens største og viktigste hitliste. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Duoen Nico og Winz tar USA med storm. Låta «Am I Wrong» klatrer stadig på verdens største hitliste - Billboard-listen i USA. 

Tangerer Ylvis

Onsdag kveld rykker låta to plasser frem - fra 8. til 6. plass, melder Billboard.com

Det betyr at Nico og Winz tangerer det Ylvis klarte i oktober 2013,

Billboard skriver at «Am I Wrong» i tillegg går fra 16. til 14.plass på låter som streames via ulike musikktjenester. 

Til nettstedet 730.no forteller Oslo-gutta at de har jobbet lenge for å nå målet. 

– De siste fem årene har vi planlagt hvordan vi skal klare å nå mennesker, også utenfor Norges landegrenser. Og nå er Lambertseter og Holmlia på Billboard. Alt er mulig, sier Nico til 730.no. 

– Lage best mulig musikk

Videre forteller Vinz at det føles utrolig godt, men at de nesten ikke skjønner hva som foregår. 

– Det blir nok lettere for oss å skjønne hvor stort dette er når vi får det litt på avstand. Akkurat nå er det mye nytt som skjer, samtidig som vi er veldig fokuserte på å lage den beste musikken vi kan lage, sier han. 

Oslo-duoen debuterte i desember 2010, og er også blitt kåret til årets urørt på NRK P3. I 2013 opptrådte de på Nobels fredpriskonsert i Oslo spektrum. 

Som eneste norske artister er det kun a-ha som har klatret helt til topps på Billboard-listen. Det skjedde med låten «Take on Me» i oktober 1985.