Her er Deila-agenten på Celtic Park

Deila smigret av Celtic-interessen.

Etter å ha røket ut av cupen mot Tromsdalen onsdag var det en hemmelighetsfull Ronny Deila som snakket om interessen fra den skotske storklubben Celtic.

Ifølge VG har Deila-agent Tore Pedersen vært i møter med Celtic-ledelsen onsdag, og avisen hevder det bare er formaliteter som gjenstår før han blir ny Celtic-manager.

Pedersen har ikke besvart TV 2s henvendelser, men vi har fått tilgang på en video som viser agenten ankomme Celtic Park onsdag.

Ronny Deila ønsker ikke å uttale seg om han kommer til å bli klubbens nye manager.

– Det er spekulasjoner. Jeg forholder meg til det som er konkret, og akkurat nå er det ingenting som er konkret, sier Ronny Deila til TV 2.

– Har en drøm
– Men det er en spennende klubb for en trener som ønsker å komme seg utenlands etterhvert?

– Det er mulig. Det er også spekulasjoner, men jeg har bestandig sagt at jeg har en drøm. Nå er ikke det rette dagen å snakke om å være trener internasjonalt, men vi får se når tiden er inne.

– Forventer du aktivitet de nærmeste dagne?

– Jeg forventer ingenting.

– Håper ikke jeg detter ut etter i dag

– Håper du på en overgang til Celtic?

– Det er spekulasjoner igjen. Jeg forholder meg til konkrete ting, akkurat som spillerne må gjøre. Vi er en klubb som har fått mange spillere ut i verden, og klarer vi det også med trenere er det en fin gest. Men så langt er det viktig å forholde seg til det som er fakta

– Men det som ikke er spekulasjoner er at du er høyt på en ønskeliste. Hva tenker du om det?

– Det er smigrende, det er klart. Det er en stor klubb, og det er bra å være en av de navnene. Jeg håper ikke jeg detter ut etter i dag, sier Deila etter cupexiten.

Klubbledelsen vil ikke si noe om Ronny Deilas fremtid i Godset.

– Vi svarer på samme måte som alltid. Å kommentere spekulasjoner i media gjør vi aldri. På generelt grunnlag er det smigrende at våre spillere og trener blir lagt merke til i utlandet, sier daglig leder Erik Espeseth, før han legger til at han forholder seg til at Deila har kontrakt med Godset ut 2016.