SKADE AV ÅNDELIG SORT? Cristiano Ronaldo sliter med en skade foran VM. Den tar en ghanesisk heksedoktor på seg skylden for. FOTO: AFP PHOTO/DON EMMERT
SKADE AV ÅNDELIG SORT? Cristiano Ronaldo sliter med en skade foran VM. Den tar en ghanesisk heksedoktor på seg skylden for. FOTO: AFP PHOTO/DON EMMERT

Heksedoktor sier han forårsaket Ronaldos skade

– Denne skaden kan ikke helbredes av en lege.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag formiddag bekreftet det portugisiske fotballforbundet at det fremdeles er usikkert om Cristiano Ronaldo rekker fotball-VM.

Real Madrid-stjerner sliter fortsatt med sin gamle muskelskade på baksiden av det venstre låret. I tillegg har han pådratt seg patellar tendinitt, eller «jumper's knee», i det venstre kneet.

– Skaden er av åndelig art

Mens fotballfansen i Portugal biter negler på superstjernens vegne, kommer en kar fra Ghana med en innrømmelse: Det er hans skyld at Ronaldo nå er skadet.

Den kjente heksedoktoren Nana Kwaku Bonsam - et navn som fritt oversatt betyr «Onsdagsdjevelen» - hevder nemlig det er han som har satt en forbannelse på Ronaldo.

– Jeg vet hvorfor Ronaldo er skadet. Det er jeg som har gjort det, sier han til Angel FM, gjengitt av anerkjente The Guardian

Bonsam skal angivelig ha laget en spesiell mikstur - blant annet tilsatt spesielle blader - som han har plassert ved siden av et bilde av Ronaldo. 

Skaden som nå truer VM-deltagelsen til Ronaldo kan heller ikke fjernes så lett, skal vi tro heksedoktoren.

– Denne skaden kan ikke helbredes av en lege. De vil ikke klare å se hva som forårsaker skaden, ettersom den er av åndelig art, sier Bonsam.

Vil hindre Ronaldo å spille mot Ghana

Heksedoktoren sier han har planlagt dette i lang tid.

– Jeg sa for fire måneder siden at jeg skulle jobbe med Cristiano Ronaldo og gjøre ham uaktuell til VM, eller i hvert fall hindre deltagelse i kampen mot Ghana, sier han.

Ghana møter Portugal til siste gruppespillkamp i Brasilia 26. juni.

Ronaldo måtte stå over helgens treningskamp mot Hellas, og har bedrevet alternativ trening på Portugals treningsleir i New Jersey de siste dagene. 

– Vi håper at Cristiano er i god nok form til å spille og hjelpe laget. Ronaldo klarer seg bra, og han er avslappet rundt det. Ting går riktig vei, sa Manchester United-stjernen Nani til de frammøtte reporterne onsdag.