Her ender Huseklepp måltørken

Brann slet seg videre i cupen på bekostning av FK Fyllingsdalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FK Fyllingsdalen-Brann 1-3

BERGEN/VARDEN AMFI (TV2) : Brann har fått en treg start under Rikard Norling i årets serie, og derfor var det en kjærkommen kamp for rødtrøyene at 2. divisjon FK Fyllingsdalen stod på mottsatt banehalvdel i cupens tredje runde. 

Erik Huseklepp var tilbake på sin gamle hjemmebane, og det var i gamle omgivelser at spissen skulle ende måltørken som har hvilt som en forbannelse over ham. 

– Det er altfor lenge

Rett før slutt fikk Brann straffe etter at Kasper Skaanes ble felt innenfor sekstenmeteren. Straffen tok Huseklepp som satte ballen til venstre for seg selv og i mål. Dermed fastsatte spissen sluttresultatet til 1-3 og Brann er dermed videre til cupens fjerde runde.

– Har du kontroll på hvor lenge din egen måltørke har vart?

– Nei, men det er altfor lenge, forteller Huseklepp.

Det var etter 205 dager, 23 timer, 8 minutter og 58 sekunder uten nettkjenning at Huseklepp endte måltørken sin. Spissen hevder at presset etter å få årets første nettkjenning ikke har gått inn på han.

– Jeg har fokusert på at det spillemessig i det siste, så det har fungert mye bedre. I dag gjør jeg mye bra tidligere i kampen, men jeg får ikke ballen i mål, fortsetter Huseklepp til TV2.

– Nå må vi gjøre det igjen

Brann har slitt seg videre i samtlige runder av cupen i år. Felles for alle tre oppgjørene er at de har lagt under 0-1 til pause. Derfor var det ikke et stresset Brann-lag som gikk til pause. 

– Vi sa faktisk det der inne at vi har gjort det før og at nå må vi gjøre det igjen, sier Norling til TV2.

Selv om avansementet ikke var av det imponerende slaget var Norling fornøyd etter seieren. 

– Jeg er fornøyd med at vi vinner, jeg er fornøyd med at vi fortsetter å skape sjanser og jeg er fornøyd med at vi også scorer i dag, forklar Norling, som dermed kunne smile tilslutt på sin 43-årsdag. 

Lillebror sjokkerte Brann

Brann gikk aggressivt ut mot lillebror i starten av kampen. Brann-spiss Jakob Orlov kom rundt på Branns høyrekant etter 33 minutter spilt. Spissen la inn til Amin Askar på bakerste, men fra syv meters hold traff ikke han ikke ballen rent og ballen gikk to meter utenfor mål.

Brann trykket på i denne perioden for å ledermålet, og det var på Branns høyreside det skjedde. Etter 36 minutter kom Andreas Vindheim seg rundt på kanten og foran mål stod Erik Huseklepp. Men spissen klarte ikke å ende måltørken.

Da skjedde det virkelig mye på Varden Amfi. Rett etter Huseklepps kjempesjanse gikk FKF i angrep. Innlegget fra Senai Hagos ble plukket opp av Eirik Kampenes som vendte vekk Erlend Hanstveit og sendte ballen bak Piotr Leciejewski.

En skikkelig kalddusj for rødtrøyene som hadde presset FKF før scoringen. 

Sjansesløseri fra Brann

Like etter FKFs ledermål fikk Brann og Askar nok en sjanse, men vingen headet til side for mål fra ti meter. Nok en brent sjanse for rødtrøyene.

Fyllingsdølene stod i mot presset på tampen av omgang og kunne gå med hevet hode inn i garderoben til pause.  

Brann skulle få sin scoring rett etter pause. Huseklepp fikk muligheten foran mål men hans skudd ble blokkert. Ballen endte på brystkassen til Amin Askar som plasserte ballen ved lengste stolpe. 

FKF var likevel ikke slått og trykket Brann etter utligningen. Etter 64 minutter dro Christoffer Hafsås seg fri i feltet og banket ballen i tverrliggeren.  

Orlov reddet Norling

Storebror i byen skulle likevel trekke det lengste strået. Askar var toneangivende for det Brann skapte fremover på banen og i det 71. minuttet tok gjestene ledelsen.

Askar fant Fredrik Haugen foran mål, men skuddet hans gikk rett på keeper. Returen plukket Jakob Orlov, som skjøt ballen i mål. 

Det kunne blitt mer for gjestene som var inne i en fin periode. Like etter ledermålet fikk Kristoffer Larsen stå umarkert på bakre stolpe. Ungguttens skudd gikk i tverrliggeren. 

På overtid gjorde Erik Huseklepp slutt på måltørken. Etter straffescoringen fikk vertenes Ahmed El-Amrani sitt andre gule kort, og kampen var da definitivt over.