TIL CELTIC: Ronny Deila skal ha tilbudt jobben som Celtic-manager. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
TIL CELTIC: Ronny Deila skal ha tilbudt jobben som Celtic-manager. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Celtic-kilde: – Deila er en av kandidatene våre

Ronny Deila blant favorittene til å bli Stefan Johansens nye sjef.

Ronny Deila er en seriøs kandidat til den ledige Celtic-jobben. Det meldte Evening Times onsdag formiddag. 

Senere meldte VG at 38-åringen var tilbudt jobben som Stefan Johansens nye sjef, men til TV 2 nekter Deilas agent, Tore Pedersen, å kommentere saken.

– Gjelder dette Deila, har jeg ingenting å si, skriver Pedersen i en SMS.

Da TV 2 prøvde å kontakte Pedersen på telefon, nådde man kun agentens britiske telefonsvarer.

– Det er bare spekulasjoner. Jeg har sett mange som har vært aktuelle. Hvis det hadde vært noe mer i det, hadde jeg ikke kommentert det uansett, sier Deilas agent Tore Pedersen til VG.

Vil ikke kommentere

Heller ikke i Godset-ledelsen er man særlig snakkesalig.

– Vi kommenterer overhodet ikke spekulasjoner uansett, sier daglig leder Erik Espeseth til TV 2.

– Celtic ledelsen sier det har vært kontakt, og du er en del av ledelse. Hva har du å si til det?

– Jeg kommenterer det ikke uansett. Vi kommenterer ingenting før det er noe å kommentere, sier Espeseth.

Legger lokk på saken

TV 2 hadde også en intervjuavtale med tidligere Godset-spiller Alexander Aas, som nå jobber i klubbens markedsavdeling.

Han måtte imidlertid trekke seg fra intervjuet fordi Godset nå har bestemt at Espeseth er den eneste fra klubben som får uttale seg om saken.

– Veldig ettertraktet

Til nyhetsbyrået PA sier en Celtic-kilde at nordmannen er en av kandidatene.

– Han er ung, veldig ettertraktet og høyt verdsatt, og han har gjort det bra  for å vinne cupen og serien på sine seks år som sjef, sier kilden.

– Klubben har allerede signert en av hans tidligere spillere, Stefan Johansen, og styret føler han vil passe inn når klubben skal ta nye steg fremover, fortsetter kilden.

Overraskende

TV 2s fotballekspert, Erik Thorstvedt, tror Stefan Johnansen har spilt en viktig rolle.

– Det er overraskende ansettelse, men med Stefan Johansen der har de sikkert hatt et godt talerør inn i klubben i forhold til Deilas kvalifikasjoner.

– Nå har jo norske managere og trenere slitt på de britiske øyer, men det er veldig bra at det som har skjedd med både Henning Berg, Ståle Solbakken og Ole Gunnar Solskjær ikke har satt en fullstendig brems, legger han til.

Må gjøre det godt i Mesterligaen

Thorstvedt tror ikke det blir noe problem å fortsette ligasuksessen til Celtic. Forrige sesong vant de ligaen med 29 poeng. Men det er prestasjonene i Europa som blir avgjørende.

– Det handler ikke om ligaen så lenge Rangers ligger langt der nede, men de har vært i CL de siste to sesongene, og det er der utfordringen ligger.

– De har hatt et kratig publikumsfrafall, og etter at Rangers falt bort, har man mistet denne rivaliseringen mellom Celtic og Rangers. Før Rangers kommer opp igjen, er det en litt rar situasjon i skotsk fotball. Celtic kommer garantert å vinne, men bøyen er Mesterliga-kvalifisering, sier han.

Sammenlignes med Klopp

Evening Times skriver at det er Deilas rykte for å produsere unge og spennende lag, samt evnen til å utvikle talenter som Stefan Johansen, som tiltrekker Celtics interesse.

De sammenligner 38-åringen med Borussia Dortmunds Jürgen Klopp, og mener Celtic vil gjøre et kupp dersom de klarer å hente han. 

Denandre kandidatene som nevnes er Steve Clarke, Malky Mackay, Owen Coyle og Jackie McNamara.

Har vært i kontakt med flere kandidater

Klubbdirektør, Peter Lawwell, holdt kortene sine tett til brystet da han ble intervjuet av Sky Sports News onsdag.

– Det er ingenting mer vi kan si, vi jobber fremdeles med det. Forhåpentligvis vil ha noe mer å si innen noen dager eller i alle fall innen en uke. 

– Vi jobber fremdeles med samme antall kandidater. Vi snakker med flere, og forhåpentligvis vil vi hente rett mann. Vi har møtt noen kandidatene, og det har gått bra, sier han.

Kan møte Godset allerede i juli

Deila startet trenerkarrieren sin i 2008. To år senere vant han cupen, mens i fjor vant de seriegull. Etter det signerte han ny kontrakt etter lang tids spekulasjoner om en overgang til Malmö.

I kveld skal Strømsgodset møte Tromsdalen i den 3. runden i cupen. Det sies at han skal lede den kampen.

Skulle det bli en overgang til skotsk fotball, ville det bli en tidlig sesongstart for Deila ettersom Celtic må gjennom kvalifiseringsrunder til Mesterligaen, og første runde spilles allerede i midten av juli. 

Siden 2. kvalifiseringsrunde spilles regionalt, og Norden, Storbritannia og Irland regnes som én region, kan det bli et gjensyn med gamleklubben allerede da for Deila.

TV 2 har ikke lykkes å komme i kontakt med Ronny Deila eller Jostein Flo.

Saken oppdateres.