TROR PÅ MER PREMIER LEAGUE-SPILL: Øyvind Alsaker forstår Brede Hangelands frustrasjon, men tror stopperen blir å se i Premier League til høsten. Foto: Scanpix/montasje
TROR PÅ MER PREMIER LEAGUE-SPILL: Øyvind Alsaker forstår Brede Hangelands frustrasjon, men tror stopperen blir å se i Premier League til høsten. Foto: Scanpix/montasje

Alsaker: – Hårreisende behandling av Hangeland

TV 2s fotballkommentator er sjokkert over måten stopperkjempen fikk sparken på.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kveld kom meldingen om at Brede Hangeland er frigitt av Fulham med umiddelbar virkning.

Det kom særdeles overraskende på stopperklippen, som for øyeblikket er på ferie i Det indiske hav.

– Jeg fikk beskjed om avgjørelsen per epost, uten at noen fra klubben har møtt med meg på forhånd for å diskutere kontrakten min eller fremtiden med klubben. Etter 6,5 år med lojalt og hardt arbeid, de siste årene som kaptein, er jeg umåtelig skuffet over hvordan dette er håndtert, sa Hangeland via sin rådgiver Jon Mørland.

– Elendig av Fulham

Fulham mener selv at alle protokoller ble fulgt. Men TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker forstår likevel Hangelands frustrasjon godt.

– Ja, det er helt klart elendig av Fulham. Dette er en hårreisende behandling av Hangeland, en spiller som har vært så lojal og trofast over flere år. Det er råttent gjort, men føyer seg inn i rekken av merkelige avgjørelser i den klubben den siste tiden, sier han til TV 2.

Alsaker tror likevel han vet hvordan Fulham-ledelsen kan gjøre noe slikt.

– Det er nok kombinasjonen av høy lønn og dårlig form, som Hangeland har hatt. Det utløser ofte de verste sidene hos klubbledelser i dette fotballspillet, sier han.

Alsaker reagerer først og fremst på fremgangsmåten for sparkingen. For i likhet med kommentatorkollega Kasper Wikestad, så synes han ikke det er spesielt overraskende at Hangeland må forlate Craven Cottage.

– Hangeland har lagt en dårlig sesong bak seg. I tillegg har han som nevnt høy lønn. Det er en dårlig kombinasjon for en spiller i en klubb som har rykket ned, sier han.

– Samtidig så er dette veldig trist. Jeg husker vi pleide å diskutere hvilke storklubber Hangeland kunne gå til i løpet av sommeren. Det er tross alt ikke mange år siden det var bekreftet interesse fra Arsenal. Hangeland har vært blant de beste stopperne i Premier League i en årrekke. Han har vært en klippe, men der er han dessverre ikke nå, sier Alsaker.

– Hangeland er en solid Premier League-signering

Den rutinerte kommentatoren tror likevel Hangeland blir å se i Premier League til høsten.

– Hangeland kan gå inn på alle lagene fra 11. og ned til 20. plass i Premier League. Han ville vært en solid signering for alle sammen. Hangeland har vist gjennom flere år at han holder høyt Premier League-nivå, sier Alsaker.

Samtidig utelukker han ikke at landslagsstopperen kan velge en mer hjemligere alternativ.

– Hangeland er en av de smarteste fotballspillerne vi har hatt i Norge de siste 50 årene. Du kan være sikker på at han kommer til å tenke seg godt om før han velger ny klubb. Han vil se på hvordan klubben styres, hvilken manager som er der og nivået den spiller på. Alt må klaffe for ham. Det kan ende i Premier League eller en retur til Viking, sier Alsaker.

Etter det TV 2 erfarer ønsker Hangeland og hans familie å bli værende i London. Dermed seiler klubber som Crystal Palace, West Ham og Queens Park Rangers opp som aktuelle kandidater.

QPR-manager Harry Redknapp har tidligere uttalt at han er fan av nordmannen, og skal angivelig ha forsøkt å hente Hangeland til klubben i fjor.