Håver inn 20 millioner kroner i bompengeinntekter hver dag

Frp i regjering får inntekter med bismak.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 

Fremskrittspartiet har gjennom flere år protestert høylytt mot bompenger. Men etter at partiet onsdag i forrige uke fikk ansvaret for Samferdselsdepartementet og landets bompengestasjoner har de hver eneste dag krevd inn 20 millioner kroner i bompenger.

– Det er ikke noe vi liker, men vi vet at uten Frp så ville det tallet vært enda høyere og økende, svarer Frps nye samferdselsminister, Ketil Solvik-Olsen.

Heller ikke finansministeren er glad for ekstrainntektene partiet skaffer til staten gjennom bompenger de helst ikke ville hatt.

– Som vi har sagt hele tiden så har ikke Fremskrittspartiet fått gjennomslag for hele sin samferdselspolitikk. Det sier seg i grunn selv når vi får 16,3 prosent oppslutning, og det er altså 84 prosent av velgerne som har stemt på partier som ønsker mer bompenger, sier partileder og finansminister Siv Jensen.

Flere kameler

Men bompenge-kamelene kan bli enda flere. For i Stortinget ligger det fire veiprosjekt med bompenger som venter på å bli vedtatt denne høsten. Blir prosjektene avvist på grunn av bompengefinansieringen betyr det utsettelse av veibyggingen.

– Vi ønsker ikke å utsette veiprosjekt, samtidig så tror vi at vi kan være handlekraftige nok til at man kan gjøre endringer på noen av disse prosjektene til glede for norske bilister, sier Solvik-Olsen

 

Men de fire prosjektene E6 Helgeland nord, E134 Seljord–Åmot, fylkesvei 714 Stokkhaugen–Sunde og Askøypakken skal ifølge planene finansieres med 4,4 milliarder kroner i bompenger. dette er penger Frp og regjeringen må finne andre steder om veiene skal bli bompengefrie.

Vil aksjonere mer

Lederen i Bilistenes aksjonsgruppe, Johan M. Nome, ble arrestert i en bompengeaksjon i Vestfold i september. Han er skuffet over at Fremskrittspartiet ikke ser ut til å klare å bli kvitt bomstasjonene.

– Det var det de påpekte under hele valgkampen, dette skal bort, sa de! Men vi synes jo de burde stått litt sterkere siden det var deres kanskje viktigste fanesak under valgkampen, sier Nome.

Selv om han ble arrestert under aksjonen i september varsler han flere aksjoner ved norske bomstasjoner.

– Vi kommer til å aksjonere. Det kommer til å bli sperringer av veier, og det blir demonstrasjoner ved bomstasjoner, sier Nome.