FERDIG: Josh Bootsma har slått og sparket sin siste ball for Carlton. Her i kamp mot Adelaide Crows 24. februar i år. FOTO: Carltonfc.com.au
FERDIG: Josh Bootsma har slått og sparket sin siste ball for Carlton. Her i kamp mot Adelaide Crows 24. februar i år. FOTO: Carltonfc.com.au

Sendte upassende bilder til tenåringsjente på Snapchat – fikk sparken

Den australske fotballspilleren Josh Bootsma (21) er ferdig i Carlton.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag offentliggjorde Carlton FC at de hadde terminert kontrakten med Josh Bootsma.

Melbourne-laget, som spiller australsk fotball, sa opp kontrakten som følge av at 21-åringen hadde brutt klubbens og den australske fotballseriens (AFL) adferdsregler.

Det kommer som en konsekvens av at spilleren hadde oppført seg upassende i sosiale medier.

Ifølge avisen the Herald Sun skal det dreie seg om bilder som Bootsma har sendt til en tenåringsjente via bildedelingstjenesten Snapchat.

Mobiltelefon-applikasjonen var opprinnelig basert slik at bildene forsvinner etter et visst antall sekunder, men det har vært mulig å ta skjermbilder. Nye oppdateringer gjør også at det er mulig å se bilder flere ganger.

Ungjentens mor fikk se bildene som idrettsutøveren sendte og likte tydelig ikke det hun så. Hun viste bildene til Carlton, som på sin side reagerte hurtig.

Etter å ha konferert med spillerens personlige manager og spillerforeningen i AFL ble 21-åringens kontrakt sagt opp. Spillerforeningen støtter Carltons avgjørelse.

Oppsigelsen kom etter en serie med disiplinærsaker mot spilleren, og var den berømte dråpen som fikk begeret til å renne over.

– Vi har høye forventninger til våre spillere og ansatte, sa direktør Andrew McKay, som beskriver Bootsmas oppførsel som ekstremt skuffende.

– Klubben har forsøkt å tilby Josh ulike former for velferdstjenester og støtte i det siste, men han har fortsatt ikke klart å leve opp til standarden som forventes av en AFL-spiller. Den siste hendelsen har gjort at vi ikke har noe annet valg enn å gjøre dette.

Blant annet skal den profesjonelle spilleren ha unnlatt å møte opp til trening og avtaler i tide.

Klubben og spillerforeningen tilbyr imidlertid spilleren, som venter barn med kjæresten tirsdag, råd og støtte etter oppsigelsen.