Matdronningen hyllet: – Hvem skulle trodd at jeg ble 90 år?

Ingrid Espelid Hovig ble hyllet av regjeringen på 90-års dagen.

I årevis har Ingrid Espelid Hovig (90) inspirert hele landet til et sunnere og mer variert kosthold. I dag fyller tv-kokken 90 år, og da inviterte regjeringen til festlunch for jubilanten og andre prominente gjester. Helse og omsorgorgsminister Bent Høie stod som vert for lunchen.

– Livet er deilig

Flere samfunnstopper var på gjestelisten. Kjendiskokk Terje Ness serverte lunch og Heine Totland og Silje Nergaard stod for underholdningen.

Regjeringen feiret Ingrid Espelid Hovig som fyller 90 år i regjeringens representasjonsbolig. Helse- og omsorgsminister Bent Høie til høyre, og sjefskokk Terje Ness til venstre.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Regjeringen feiret Ingrid Espelid Hovig som fyller 90 år i regjeringens representasjonsbolig. Helse- og omsorgsminister Bent Høie til høyre, og sjefskokk Terje Ness til venstre. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Hedersgjesten og 90-års jubilanten Ingrid Espelid Hovig var i storform og gledet seg over den store dagen.

 – Hvem skulle trodd at jeg ble 90 år. For å si til deg som jeg sier til mange andre, jeg opplever det ikke anderledes å være 90 som da jeg var 80. Men du vet jeg blir litt mer gebrekkelig og hukommelsen er ikke den samme. Men ellers så synes jeg livet er deilig å leve, sier Ingrid Espelid Hovig til TV 2.

NRK-debut

Ingrid Espelid Hovig startet opp i NRK allerede i 1956, da det kun var prøvesendinger. Torsdag 22. mars 1956 tilbredte Hovig «Sild og silderetter» for seerne. Resten er 50 års tv-historie, og hun har blitt et nasjonalt ikon.

Jubileumsmenyen til Ingrid Espelid Hovig bestod av Asparges til forrett, Seifilet til hovedrett og rabarbrasuppe til dessert. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Jubileumsmenyen til Ingrid Espelid Hovig bestod av Asparges til forrett, Seifilet til hovedrett og rabarbrasuppe til dessert. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

– Det er nesten ufattelig, men du vet jeg var en av de første som begynte i fjernsynet og fikk «Fjernsynskjøkkenet». Og det at jeg var elsket var at de måtte se på «Fjernsynskjøkkenet» hvis de skulle se fjernsyn, sier en beskjeden Ingrid.

– Nå er du for beskjeden, det var nok varmen og smilet ditt som nådde inn til folk.

 

– Takk skal du ha, det har jeg aldri tenkt på, avslutter jubilanten Ingrid Espelid Hovig.