GODT TEGN: Thor Hushovd er tatt ut til å sykle Criterium du Dauphiné. (AP Photo/Keystone, Peter Klaunzer)
GODT TEGN: Thor Hushovd er tatt ut til å sykle Criterium du Dauphiné. (AP Photo/Keystone, Peter Klaunzer)

Hushovd sykler Dauphiné for BMC 

Nå har Grimstad-oksen gode muligheter til å sykle Tour de France. 

Thor Hushovd skulle etter planen sykle Sveits rundt, men nå har BMC i stedet valgt å sende Hushovd til Critérium du Dauphiné. Det kan være gode nyheter med tanke på en eventuell Tour de France-deltakelse for Hushovd.

Etter det TV 2 Sporten erfarer vil BMC-sjefene se Hushovd i aksjon i Dauphiné for å forsikre seg om at han er i stand til å kjøre Touren. Hvis han viser god form, tyder mye på at Hushovd sykler Tour de France.

– Det er viktig at han gjennomfører på en bra måte, og da ser ikke BMC utelukkende på resultater. Han må være med å kjempe og prege rittet slik vi har sett Hushovd på sitt beste. Han koster BMC mye penger og har et bra potensial. Det ser selvfølgelig BMC også. Jeg håper at de har gitt Hushovd troen på seg selv og tent ham. Jeg håper at de har sagt til Hushovd at han er på laget om han kjører bra i Dauphiné, sier TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad.

I Dauphiné skal Hushovd blant andre sykle sammen med Tejay Van Garderen, BMCs kaptein i Tour de France.

Hushovd er i BMCs bruttotropp til Tour de France. Det var også Taylor Phinney, men amerikaneren skadet seg stygt i Tour of California. Under Belgia rundt fikk Stephen Cummings konstatert brudd i albuen. De mange skadene gjør at Hushovd stadig rykker nærmere en Tour-plass.  

– Er det en jeg virkelig unner å komme til Tour de France er det Thor. Han er på mange måter den som startet Tour de France-eventyret i Norge. Vi vet at karrieren hans er på hell, men jeg tror det ville betydd ekstremt mye for ham å bli tatt ut til Tour de France. Det ville gitt ham et motivasjonsløft, sier Kaggestad.

Hushovd viste oppløftende takter mot slutten av Tour of California. Grimstad-karen ble nummer to på den sjuende etappen. I Belgia rundt var Hushovds beste plassering en 5. plass på den 2. etappen.