UNDERDOG: Alain Vigneault har stor tro på New York Rangers selv om laget hans ikke er favroitter. Foto: AP Photo/Julie Jacobson.
UNDERDOG: Alain Vigneault har stor tro på New York Rangers selv om laget hans ikke er favroitter. Foto: AP Photo/Julie Jacobson.

Zuccas sjef: – Vi er ikke favoritter

Og det lever Alain Vigneault godt med.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til torsdag blir Mats Zuccarello Aasen historisk når han går ut på isen for å spille Stanley Cup-finale mot Los Angeles Kings.

Aldri før har en nordmann gjort det. Men skal man tro spillselskapene i USA, blir det med det. New York Rangers er nemlig langt fra favoritter. 

Men det har de aldri vært gjennom hele sluttspillet, og det synes Rangers-trener, Alain Vigneault, er helt greit.

– Selv om det ikke er mange som har særlig tro på oss, liker jeg sjansene våre, sier han til New York-avisen Daily News.

– Vi er underdogs

Mot Philadelphia Flyers, Pittsburgh Penguins og sist Montreal Canadiens var det motstanderen alle hadde troen på, men det var Rangers som gikk videre.

– Gjennom sluttspillet, og det kommer ikke til å endre seg nå, har vi vært underdogs. 

– Men det vi har gjort er at vi har fokusert på vårt spill og det vi må gjøre på isen, og det er helt klart noe vi skal gjøre onsdag også.

Skal gjøre det de er gode på

Dette er et budskap også spillerne har kjøpt. 

– Jeg mener nøkkelen er å fokusere på seg selv og det du må gjøre, ikke så mye på hva de gjør. Vi vet hvordan vi må spille for å være suksessfulle, sier Henrik Lundqvist.

– Det spiller ingen rolle hva de andre lagene gjør. Vi må kun tenke på vårt system og vårt spill, legger Rick Nash til. 

– Kreves mye for å slå Kings

Los Angeles Kings ble i år det første laget som tar seg til finale i NHL-sluttspillet etter å ha vunnet alle seriene sine på sju kamper. Anført av Anze Kopitar og Jeff Carter, sluttspillets poengkonger, er de klare for sin andre finale på tre år.

– Det laget vet opplagt hvordan man vinner kamper, er veldig spenstig, og det kreves mye for å slå dem. Det virker som de alltid finner en måte å slå tilbake på i serier.

– Jeg vet at de har hatt tre serier til kamp sju og at de vant alle sammen. De slo de regjerende mesterne (Chicago Blackhawks). Jeg forstår det, men vi skal gjøre vårt beste, det kan jeg love deg, sier Vignault.

Hva tror du om Rangers' sjanser i Stanley Cup-finalen. Si din mening i kommentarfeltet.