Sao Paulo

Sao Paulo regnes som fødebyen til brasiliansk fotball. Det var her Charles Miller introduserte verdens vakreste spill for byen etter flere år i England.

Finans- og handelssentrumet i Brasil er ikke bare landets største by, det er også en av verdens mest folkerike byer med om lag 11 millioner innbyggere. Byen ligger i den sørøstlige delen av Brasil og er kjent for sitt ustabile klima og rikelig nedbørsmengder.

På 1800-tallet strømmet immigrantene til området og den dag i dag er det et stort mangfold av etniske bakgrunner i Sao Paulo.

Foto: Michel Heiman / Getty Images Sport
Foto: Michel Heiman / Getty Images Sport

Sao Paulo regnes som fødebyen til brasiliansk fotball. Det var her Charles Miller introduserte verdens vakreste spill for byen etter flere år i England. Miller var senere sentral i arbeidet med få spredd fotballen utover landet.

Tre av Brasils største og mest innflytelsesrike klubber, Corinthians, Palmeiras og São Paulo, kommer fra byen.

Byens storstue, Arena de Sao Paulo, også kjent som Arena Corinthians, er bygget til verdensmesterskapet og vil siden bli brukt av Corinthians.

Den splitter nye areaen har plass til drøyt 60 000 mennesker. Åpningskampen mellom Brasil og Kroatia skal spilles her og da vil nok arenaen være på bristepunktet.