Rio de Janeiro

I Rio vil det koke fra mesterskapets begynnelse til slutt. Og skulle Brasil sågar vinne finalen 13. juli, på Maracana, kommer det til å ta fullstendig av her. 

Rio var fra 1764 til 1960 det politiske hovedsetet i Brasil, før det ble flyttet til Brasilia. Uavhengig av dette er byen Brasil mest populære turistdestinasjon. Det er også Brasils nest største by med over 6 millioner innbyggere.

Byen er kontrastfylt med arkitektur fra kolonitiden og nye, moderne bygninger som representerer fremtiden.

Tilstelninger og monumenter i byen har gjort en kjent og elsket. Rio er på kokepunktet under nyttårsfeiringen og når det årlige karnevalet går av stabelen.

Foto: Owen Humphreys / Scanpix
Foto: Owen Humphreys / Scanpix

Byen har også to ikoniske severdigheter i form av Sukkertoppen og Kristusstatuen på Corcovado-fjellet, landemerker som har prydet mang et postkort opp gjennom.

Rio de Janeiro har også en svært ikonisk fotballstadion, nemlig Maracana.

Trolig verdens mest kjente og en gang den største i verden. Men brasilanerne har ikke bare gode minner knyttet til arenaen. Det var nemlig her Brasil tapte den avgjørende kampen mot Uruguay i 1950.

Maracana har gjennomgått en treårig ansiktsløftning og ble brukt allerede under prøve-VM i fjor sommer, men fasaden som er listen til nasjonalt institutt for historisk og kunstnerisk arv, forble urørt.

13. juli fylles arenaen til randen når verdensmesteren skal kåres.