Fortaleza

Fortaleza har blitt et yndet mål for turister på grunn av sine over tre mil med flotte strender. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hovedstaden i Ceará-delstaten var på midten av 1600-tallet kontrollert av nederlenderen og byens navn kommer av Schoonenborch-fortet som ble satt opp i samme tid. Fortaleza er fort på portugisisk.

Fortaleza har blitt et yndet mål for turister på grunn av sine over tre mil med flotte strender. Mange av attraksjonene i byen er følgelig knyttet opp mot strendene.

Foto: Clive Mason / Getty Images Sport
Foto: Clive Mason / Getty Images Sport

Byen utviklet seg fra 1840-tallet og utover til å bli et økonomisk sentrum i området takket være bomullseksport og infrastrukturelle forbedringer. Fortaleza er i dag Brasils femte største by med om lag 2,5 millioner innbyggere.

Til tross for sin størrelse har ikke Forteleza et skikkelig fotballag å slå i bordet med. De mest fremtredende klubbene, Ceara og Fortaleza, spiller på nivå to og tre i det brasilianske ligasystemet.

Estadio Governador Placido Castelo, eller bare Castelao, ble fullrenovert til prøve-VM i fjor sommer og står nå klar til å huse over 58 000 tilskuere.

Når de brasilanske hjemmeheltene skal opp mot Mexico den 17. juni bli det garantert trøkk. Arenaen vil også være vertskap for en åttdels- og kvartfinale.