Curitiba

Nøye byplanlegging har gjort at Curitiba er i dag en av Brasils mest velfungerende byer på flere måter.

Curitiba ligger i den sørlige delen av Brasil og er hovedstaden i delstaten Parana.

Byen har gjennom tidene gjennomgått flere urbane planleggingsprosjekter for å unngå ukontrollert vekst. Og byen har i stor grad lykkes med å få plass en velfungerende infrastruktur, samtidig som miljøet har blitt tatt vare på.

På 1850-tallet kom en rekke immigranter til byen fra Tyskland, Italia, Polen og Ukraina. Siden har disse bidratt til byens økonomiske og kulturelle utvikling.

Foto: Michael Heiman / Getty Images Sport
Foto: Michael Heiman / Getty Images Sport

Grunnet sin kontrollerte byutvikling og sitt tallrike antall parker, blir Curitiba av flere regnet som Latin-Amerikas beste storby å bo i.

Curitiba huser to av Brasil topplag, nemlig Coritiba og Atletico Paranaense. To klubber som begge kan vise til store meritter tidligere. Arena da Baixada, Atletico Paranaense hjemmebane, ble åpnet helt tilbake i 1914, men har følgelig blitt renovert flere ganger.

Arbeidet inn mot verdensmesterskapet har ikke gått knirkefritt, og byggefeil og streiker har gjort at arbeidet ikke ble fullført på planlagt tid og det ble så sent som i februar tatt en avgjørelse rundt hvorvidt man skulle spille kamper i Curitiba eller ei.