Cuiaba

I Mato Grosse-delstaten kan man både se fotball og den flotte naturen området kan by på. 

Cuiaba, som er hovedstaden i Mato Grosso-delstaten, var lenge en isolert og litt glemt by. Men dette forandret seg tidlig på 1900-tallet da de brasilianske myndighetene bestemte seg for en utvidelsesplan mot indre deler av landet.

I forlengelsen av dette ble det bygget veier som binder sammen Mato Grosso med Goias og Sao Paulo. I 1960 bodde det i overkant av 50 000 mennesker i Cuiaba. I dag antall nesten ti ganger så høyt.

Foto: Michael Heiman / Getty Images Sport
Foto: Michael Heiman / Getty Images Sport

For turister som vil oppleve naturen i Brasil, er Cuiaba er yndet mål. Området ligger nemlig perfekt til hvis man vil se våtmarksområdet i Pantanal, savannen i Cerrado og Amazonas.

Mixto Esporte Clube hevdet seg lenge i den brasilianske ligaen, men etter drøyt ti sesonger på bra toppnivå var det over og ut. Etter det har verken de eller noe annet lag fra regionen klart å etablere seg.

På Arena Pantanal skal det spilles fire gruppespillkamper, og det er det. Siden arenaen ligger den der den ligger, har bærekraft stått sentralt i byggingen og den planlagte etterbruken av Arena Pantanal.