Salvador

I Brasils første hovedstad har byen storstue gjennomgått en skikkelig renovering før sommerens mesterskap. 

Da portugiserne på midten av 1550-tallet bestemte seg for å kolonisere Brasil, var Salvador det første virkelig urbane området som ble etablert. Kystbyen i nordøst var dermed også viktig når det gjaldt slavehandel i Sør-Amerika.

Byen er i dag kjent for sine kulturelle rikdommer, som har oppstått som en konsekvens av at kolonister, afroamerikanere og urfolk side om side i området.

Salvador er kjent for sitt skille mellom lavtliggende og høytliggende deler av byen, deler som knyttes sammen av, Elevador Lacerda, en småspektakulær heis. Pelourinho er byen historiske senter og det ultimate symbolet på byen. Her finnes kirker og fargerike bygninger i kolonistil som har vært en del av UNESCOs verdensarvliste siden 1985.

Byen har to lag i den øverste brasilianske lag, Vitoria og Bahia, og fotballinteressen er selvsagt stor i området. Ved siden av det årlige karnevalet, er det kokende Ba-Vi-derbyet noe som virkelig er verdt å få med seg i Salvador.

Etter mesterskapet vil førstnevnte fortsette å bruke den nylig oppussede hesteskoformede arenaen, men før det vil Arena Fonte Nova huser storkamper som Spania-Nederland, Tyskland-Portugal, samt en åttedels- og en kvartfinale.