HAR IKKE FUNNET NY KLUBB: Frank Lampard forlater Chelsea, men har foreløpig ikke skrevet under for en ny arbeidsgiver. Foto: Scanpix
HAR IKKE FUNNET NY KLUBB: Frank Lampard forlater Chelsea, men har foreløpig ikke skrevet under for en ny arbeidsgiver. Foto: Scanpix

Lampard forlater Chelsea

– En æra er over, sier TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

Frank Lampard er ferdig i Chelsea etter 13 år i klubben. Det bekrefter midtbanestjernen i en pressemelding mandag kveld.

– Da jeg kom til denne fantastiske klubben for 13 år siden, så hadde jeg aldri trodd at jeg skulle få spille så mange kamper og oppleve så mye suksess, sier Lampard i meldingen, gjengitt hos Sky Sports.

Takker supporterne

– Denne klubben er blitt en del av mitt liv og det er så mange mennesker jeg ønsker å takke, fortsetter Lampard og nevner tidligere Chelsea-eier Ken Bates, nåværende eier Roman Abramovitsj, samt alle managere, trenere og folk i støtteapparatet i klubben. I tillegg retter Lampard en stor takk til klubbens supportere.

– Det viktigste er å takke Chelsea-fansen. Jeg synes de er de beste supporterne i verden. Dere har støttet meg helt fra starten. Ikke bare på banen, men også i vanskelige perioder i mitt personlige liv. Det vil jeg aldri glemme, sier han.

Og fortsetter:

– Jeg er beæret over å ha opplevd så mye med dere. Bolton, Amsterdam, München, listen bare fortsetter og fortsetter. Vi hadde aldri klart dette uten deres støtte.

Lampard bekymrer seg ikke over at blåtrøyene vil svekkes etter hans exit.

– Klubben vil fortsette å ta nye skritt fremover. Som en Chelsea-mann er jeg ikke i tvil om at den suksessen vi har opplevd de siste sesongene bare vil fortsette. Spesielt med tanke på kvaliteten som spillerne her har, sier han.

Alsaker: – Husker timingen inn i 16-meteren

TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker sier det er én ting som kommer først i tankene når han mimrer over Lampards innholdsrike Chelsea-karriere.

– Jeg husker jeg var på Reebok Stadium i 2005, da Lampard scoret to mål og Chelsea sikret seg den første ligatittelen på 50 år. Det var fantastisk. Det er virkelig en æra som nå er over, sier Alsaker til TV 2.

Lampards utrolige målteft er et annet moment som Alsaker trekker frem.

– Styrken til Lampard er først og fremst timingen inn i motstanderens 16-meter. Hans typiske sene ankomst inn i boksen og påfølgende scoringer. I tillegg tenker jeg på langskuddene. Lampard har en utrolig evne til å treffe mål fra ulike distanser.

At det var nettopp engelske Lampard som har vært blant Chelseas beste i den moderne Abramovitsj-epoken er også noe Alsaker liker godt.

– Det er kult at det er en klassisk engelsk spiller som er selve symbolet på nye Chelsea i den nye oligarkepoken. Lampard er nok det sterkeste symbolet på Chelseas retur til tronen i engelsk fotball, sier fotballkommentatoren.

På vei til USA?

Hva som blir Lampards nye arbeidsgiver er foreløpig ikke klart. Det går likevel rykter i England om at han vil følge i fotsporene til David Villa og signere for New York City FC. Den amerikanske klubben er nyoppstartet og vil spille sin første MLS-sesong fra neste år. Ifølge anerkjente The Guardian har Lampard fått et svært lukurativt tilbud fra New York City.

Avisen spekulerer samtidig i at Lampard likevel kan bli å finne med en korttidskontrakt i Premier League til høsten. Dette fordi New York City ikke starter sin MLS-sesong før mars 2015.

UNG OG LOVENDE: Slik så Frank Lampard ut da han signerte for Chelsea i 2001. Foto: Scanpix
UNG OG LOVENDE: Slik så Frank Lampard ut da han signerte for Chelsea i 2001. Foto: Scanpix

Før den tid vil uansett Lampard bli å se i fotball-VM, der veteranen er en del av Englands landslagstropp.

Der tror Alsaker at Lampard - i beste fall - vil få rollen som superinnbytter.

– Det blir vanskelig å finne en plass til Lampard på det engelske laget. Det er kun plass til én spillertype som Lampard på laget, og den plassen tror jeg Steven Gerrard har sikret seg. Jeg ser for meg Lampard som en innbytter når England trenger rutine, eller en sikker straffeskytter etter ekstraomganger, sier han.

Lampard kom til Chelsea i 2001 og fikk solide 648 kamper. I tillegg har 35-åringen scoret imponerende 211 mål, noe som gjør han til beste målscorer i klubbens historie.

I løpet av disse årene var Lampard med på å vinne Premier League tre ganger, FA-cupen fire ganger, to ligacup-pokaler og ikke minst én Mesterliga-tittel og en Europaliga-tittel.

Hans siste kamp for Chelsea ble 0-0-kampen hjemme mot Norwich 4. mai.