SKAL STOPPE ZUCCA: Drew «Doughnut» Doughty og Los Angeles Kings må slå Henrik Lundqvist og Mats Zuccarello Aasen for å sikre Stanley Cup-pokalen. Foto: Scanpix.
SKAL STOPPE ZUCCA: Drew «Doughnut» Doughty og Los Angeles Kings må slå Henrik Lundqvist og Mats Zuccarello Aasen for å sikre Stanley Cup-pokalen. Foto: Scanpix.

«Smultringen» skal stoppe Zuccarello og Rangers

Los Angeles Kings er favorittene før finalen.

TV 2 følger den første kampen i finalen i Stanley Cup, som starter 02.00 norsk tid. Saken oppdateres med mål og høydepunkter!

Natt til mandag ble omsider Mats Zuccarello Aasen og Rangers' finalemotstander klar da Los Angeles Kings slo Chicago Blackhawks i det som var en dramatisk kamp.

Forrige uke, etter at Rangers hadde sikret finalebilletten, uttalte TV 2s ishockeyekspert, Bjørn Erevik, at han håpte Blackhawks skulle ta seg til finalen.

Men det ble altså Kings, takket være Alec Martinez scoring i spilleforlengelsen. Erevik forklarer hvorfor han heller ville ha Blackhawks som Rangers' motstander.

– Kings spiller litt tyngre og er et mye mer fysisk lag. Hvis du ser på statistikken, har de tre av seks spillere som takler mest i hele sluttspillet. De ligger tungt på i angrepssonen, mens Blackhawks spiller en lettere og teknisk hockey, som hadde passet Rangers bedre, sier han.

– Målvaktspill blir viktig

Kings har måttet slå San Jose Sharks, Anaheim Ducks og nevnte Chicago for å sikre seg en finalebillett, og det i den vestlige serien, som regnes som langt tøffere enn den østlige. 

Det viser også de siste vinnerne av Stanley Cup. På de siste åtte årene har kun tre av vinnerne kommet fra den østlige serien.

Erevik tror likevel det er gode muligheter for Rangers, og peker spesielt på tre aspekt han tror kan tale til Zuccarello og lagkameratene hans' fordel.

– Målvaktspillet er nøkkel nummer én. Jonathan Quick har ikke vært like stabil i år som Henrik Lundqvist. Og så har Rangers fått noen dager ekstra med hvile.

Kings har spillere som kan avgjøre alene

Rangers trengte bare seks kamper på å slå Montreal Canadiens i sin semifinale, mens Kings måtte gi absolutt alt etter å ha kommet under to ganger mot Blackhawks.

– Dessuten har Rangers vært vel så gode borte som på hjemmeis, og det kan de jo fortsette med i finalen, legger han til.

Rangers starter serien på borteis. Første kamp spilles natt til torsdag.

Men Kings har spillere som kan utgjøre en forskjell helt alene. To av disse er Anze Kopitar og Drew «Doughnut» Doughty. Førstnevnte leder poengligaen i sluttspillet.

– Kopitar bar jo mer eller mindre Slovenia alene i OL. Dessuten har de NHLs beste back i Drew Doughty. Han har både et fysisk aspekt og kan bidra i angrep. Han bidro mye fra backposisjon for Canada. 

Enorm idrettsprestasjon

Lagenes ledes også av to svært gode trenere i Alain Vignault og Darryl Sutter. De to har forskjellige trenerstiler, men er i stand til å gripe inn og gjøre endringer i løpet av en kamp. 

Sist de to trenerne møttes i sluttspillet, var det Sutter som stakk av med seieren da han Kings, som da var seedet som nummer åtte, til seier mot Canucks, som var seedet som nummer én.

Skulle det gå Vignaults vei denne gangen og dermed gjøre Zuccarello Aasen til første nordmann som vinner Stanley Cup, mener Erevik det vil være veldig stort.

– Det er i alle fall ingen idrettsprestasjon i Norge som kan måle seg med det, sier han før han avslutter med å gi sitt tips:

– 60-40 i fordel Kings.

Tror du New York Rangers har det som skal til for å vinne Stanley Cup? Si din mening i kommentarfeltet.