INGEN RALLY DAKAR: Pål Anders Ullevålseter, her fra sitt tradisjonelle julemøte på Ullevålseter i 2013, har kjørt sitt siste Rally Dakar.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
INGEN RALLY DAKAR: Pål Anders Ullevålseter, her fra sitt tradisjonelle julemøte på Ullevålseter i 2013, har kjørt sitt siste Rally Dakar. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Ullevålseter ferdig med Rally Dakar for godt

Motorsyklisten synes det er deilig å være ferdig med løpet. 

Pål Anders Ullevålseter (45) har kjørt sitt siste Rally Dakar. Det bekrefter han overfor TV 2.

– Da jeg måtte bryte Rally Dakar på andre etappe i år, merket jeg at jeg var ferdig med det. Det har vært en epoke i livet mitt, sier Ullevålseter.

Han har en rekke topplasseringer i rittet. 2. plassen i 2010 står igjen som den aller beste plasseringen.

Ullevålseter forteller at det har vært vanskelig å skape nok blest rundt deltakelsen i Rally Dakar.

MANGE MINNER: Her er Pål Anders Ullevålseter fra den aller siste fartsetappen i Dakar 2003 i Sharm el Sheikh, Egypt.
MANGE MINNER: Her er Pål Anders Ullevålseter fra den aller siste fartsetappen i Dakar 2003 i Sharm el Sheikh, Egypt.

– Det er tungt å få sponsorer, og det er vanskelig å få oppmerksomhet rundt det. I 2010 hadde jeg den beste sykkelen i depotet, men i de siste årene har jeg blitt passert på det området. Det blir kjappere og raskere kjøring, noe som ikke passer meg, forklarer Ullevålseter.

Det var på den 2. etappen av årets Rally Dakar at Ullevålseter måtte gi opp.

– Motivasjonen til å vinne Rally Dakar forsvant da jeg stoppet i den sanddynen. Det kan være godt å gi seg på topp, men det kan være vel så deilig å gi seg når man er helt ferdig med noe, sier Ullevålseter.

Han sitter igjen med mange gode minner fra Rally Dakar.

– Det beste minnet må være første gang jeg kom til Dakar i 2002. Da satt faren min og ventet på meg på en fortauskant. Jeg husker at han spurte om det var langt, humrer Ullevålseter.

Rally Dakar, som tidligere her Paris-Dakar, har siden 2009 blitt avholdt i Sør-Amerika. Ullevålseter innrømmer at han har savnet å kjøre i Afrika. Nå venter nye utfordringer for 45-åringen.  

– Jeg planlegger å være med på et stort løp i Afrika i julen. Jeg har savnet å kjøre gjennom land som Mali og Mauritania, sier han.