OVERLEGEN: Nairo Quintana vant årets Giro d'Italia. (AP Photo/Gian Mattia D'Alberto)
OVERLEGEN: Nairo Quintana vant årets Giro d'Italia. (AP Photo/Gian Mattia D'Alberto)

Quintana til topps i Giro d'Italia

Colombianeren Nairo Quintana satt trygt plassert i hovedfeltet over målstreken på den siste etappen av Giro d'Italia søndag. Dermed vant han rittet sammenlagt.

24-åringen, som sykler for Movistar, hadde et så godt forsprang på de argeste konkurrentene før søndagens avsluttende etappe at det meste var avgjort på forhånd.

Quintana måtte derfor bare holde seg med hovedfeltet til mål. Det gjorde han og dermed fikk han sammenlagtseieren i sin første Giro – en solid oppfølger av fjorårets annenplass i Tour de France.

På annenplass sammenlagt endte Quintanas landsmann Rigoberto Uran, som lenge ga Movistar-rytteren kamp om den rosa trøyen i årets etapperitt. Tredjeplass ble det på Astanas Fabio Aru 4.04 bak Quintana. Begge tok inn ni sekunder på Quintana på søndagens etappe etter at hovedfeltet sprakk opp mot slutten, men det var langt fra nok.

Ingen av disse rytterne hadde stort å stille opp med da det skulle gjøres opp om etappeseieren. I massespurten var slovenske Luka Mezgec raskest. Han slo Giacomo Nizzolo og Tyler Farrar om den øverste podieplassen. (©NTB)