IKKE FORNØYD: Henrik Ingebrigtsen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
IKKE FORNØYD: Henrik Ingebrigtsen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Ikke gøy å være så langt bak

Henrik Ingebrigtsen småskuffet etter ny norsk rekord.

Sandnesgutten ble bare nummer 13 i et felt spekket med verdensnavn, men med tiden 3.53,62, forbedret han sin egen norske rekord med nesten sekundet på en engelsk mil. Dessuten var løpet to sekunder raskere enn sesongåpningen å samme bane i fjor.

– Pers er pers. Det er jeg fornøyd med. Men det gikk så vanvittig fort i feltet, så jeg kom meg aldri helt opp i teten. Siste runden bare dro de jevnt fra meg. Det er ikke gøy å være så langt bak, og jeg trodde ikke jeg løp så fort. Men da jeg så slutttida på tavla, skjønte jeg likevel at jeg kunne være i nærheten av rekord, sier Ingebrigtsen til TV 2.

Tung
Ingebrigtsen var eneste europeer i feltet som ble vunnet av Ayanleh Souleiman på 3.47,32, som er den raskeste mile-tiden noen gang løpt på amerikansk jord.

– Det må nesten være et av de beste mile-løpene noen sinne, med så mange mann under 3,50, sier Ingebrigtsen, som selv følte seg tung.

– Men når jeg løper så bra så tidlig på sesongen, så er det et veldig bra tegn. Jeg er i bra grunnform, men jeg mangler farten som skal til for å henge på de beste. Nå springer jeg på kondis og styrke. Det er først om to måneder at jeg skal være i skikkelig form, sier han.

EM i Zürich er nemlig det store målet. Det er i midten av august. Før det er det Bislett Games 11.juni som er det viktigste målet.

– Det jeg manglet her i Eugene, skal jeg ta igjen på Bislett. Det er bare å møte opp, humrer han.

Døgnvill
Ingebrigtsen har satset på en uortodoks oppladning til stevnet på den amerikanske vestkysten. Han dro fra Norge så sent som torsdag, og reiser hjem igjen tidlig søndag. Så han var overhode ikke aklimatisert for å løpe på amerikansk tid.

– Det kan slå begge veier det der. Hvis jeg får sove godt første natten her borte så bruker det å gå bra. Nå sov jeg ti timer i går, så det gikk greit. Det er ikke sikkert jeg hadde løpt noe fortere om jeg hadde reist over i lang tid i forveien. Det er uansett så tidlig i sesongen at jeg uansett hadde følt meg litt vårtung i beina, sier han.

God norsk dag
Ingebrigtsens norske rekord toppet en god norsk dag i friidrettsmetropolen Eugene. Andreas Thorkildsen ble nummer to i sin sesongdebut, og slengte spydet 80,52 meter. Det lyktes ikke TV 2 å få tak i Thorkildsen i natt, men via Henrik Ingebrigtsen kan vi rapportere om en fornøyd sørlending.

- Andreas var fornøyd han, men mente at det var vanskelige forhold for å kaste. Det var for mye motvind. Men det var helt klart en god norsk dag her borte, avslutter Ingebrigtsen.