GYLLEN TRIPPEL: Rekdal har tre hjemmefavoritter på kupongen.
  
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
GYLLEN TRIPPEL: Rekdal har tre hjemmefavoritter på kupongen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Spår seier til Kristiansund og Fredrikstad

Kjetil Rekdal håndplukket tre hjemmefavoritter til 4,2 i odds - sjekk ekspertanalysen.

KRISTIANSUND BK - NEST-SOTRA (1. DIVISJON) H: 1,70 U: 3,45 B: 3,85
Kristiansund BK tapte 1-3 i Tromsø på torsdag, men vant over Tromsdalen og Bryne rundene før. De fikk også juling av sterke Ranheim nylig, men har for vane å slå svakere lag. Nest-Sotra spilte bare 1-1 hjemme mot Ull/Kisa på torsdag, men runden før vant de 5-2 på Høddvoll - det er sterkt. Nest-Sotra er variable og litt vanskelige å forutsi, men de kan ta poeng fra hvem som helst og man må nok innse at “ekspertene” tok feil når de ble dømt til nedrykk. Tabellen lyver ikke, iallefall ikke så mye - Nest-Sotra ligger på femteplass og Kristiansund på syvende. Kristiansund har vunnet alle hjemmekampene i år bortsett fra braktapet for Ranheim, men Ranheim er også det beste laget de har møtt på hjemmebane så langt. Dette kan bli litt jevnere enn oddsen tilsier, men Kristiansund har hjemmebanefordelen.

 

FREDRIKSTAD - HØNEFOSS BK (1. DIVISJON) H: 1,50 U: 3,60 B: 5,20
Fredrikstad står nå med tre seire og en uavgjort på de siste fire og klatrer sakte men sikkert oppover tabellen. FFK ser ut til å komme inn i flytsonen og spesielt midtstopper og kaptein Lars Grorud har fått mye ros i det siste. Sist tok FFK en 2-0 seier over Strømmen borte i det som ble omtalt som en “sliteseier”. Det betyr å være tette bakover og kjemping fremover. Hønefoss har hatt en grusom sesong så langt og ligger på nedrykksplass med bare to seire så langt. Sist tapte de 1-2 for Bryne hjemme, og runden før 0-2 i Alta. De har kun tatt en trepoenger på bortebane denne sesongen, men det er mot svake Ull/Kisa. Her er Fredrikstad klare favoritter, og Rekdal tipper hjemmeseier.

 

VARD HAUGESUND - LYN (ODDSENLIGAEN 3) H: 1,65 U: 3,45 B: 4,15
Vard Haugesund ser ut til å være i brukbar form for tiden. De tapte riktignok forrige kamp, men det var 2-3 borte for serieleder Vidar. Før det så har de tre strake seire som inkluderer cupseier hjemme over Bryne fra 1. divisjon, og 6-0 over Brann 2. Alt i alt har Vard Haugesund tapt kun en hjemmekamp siden august 2013. Nyopprykkede Lyn har langsiktige ambisjoner om å komme tilbake som topplag i norsk fotball, og har sikret seg en cupkamp mot Rekdals Vålerenga førstkommende onsdag ved å slå ut Bærum i forrige cuprunde. I serien går det ikke så bra, da Lyn kun står med seks poeng fra de første seks kampene. Sist tapte de 0-1 for Egersund hjemme på Bislett. Dette er den andre lange borteturen for Lyn denne sesongen, forrige tur  vestover tapte de 1-2 for Vidar i Stavanger. Haugesund fremstår som klare favoritter her.