Roald Frøskeland.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Roald Frøskeland. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Roald (20) løp seg til EM med sterk 800 meter

– Han er en tøffing, sier sportssjef Ronny Nilsen.

Ungutten fra Glomfjord løp inn til sterke 1.47,17 under et stevne i belgiske Oordegem i dag. Han ble nummer fire i finalen, og satte pers med over sekundet.

– Jeg er veldig fornøyd, for det var et rotete løp. Jeg måtte passere masse folk i svingene, og vi lå fem i bredden 50 meter fra mål, så jeg løp nok lenger enn 800 meter, ler Frøskeland.

Til EM
Han sikret seg mest sannsynlig plass til EM med tiden som var under A-kravet. Det eneste som kan frarøve han den plassen, er hvis flere enn tre utøvere greier kravet, siden Norge har kvote på bare tre stykker per øvelse. Fra før har Thomas Roth tatt kravet.

– Jeg regner med at jeg kommer til EM nå. Det har vært sesongens store mål. Og det hårete målet var å se 1.46-tallet. Jeg er ikke langt unna nå.

Sportssjef Ronny Nilsen er full av lovord om nordlendingen.

– Han er en tøffing med sterke spurtegenskaper, skriver Nilsen i en sms til TV 2.

Med andre ord er han ikke ulik Henrik Ingebrigtsen. Og nettopp det kan komme godt med i EM.

– Jeg håper det kan bli en fordel. Jeg følte egentlig ikke jeg var langt bak de beste i feltet i dag. Han som vant er en 1.44-løper, så det gir håp, sier Frøskeland.

Okparaebo vant
Også Ezinne Okparaebo var i aksjon i tyske Weinheim. Hun vant lekende lett 100-meteren med god europeisk deltagelse. Hun vant på tiden 11.25, som er nesten fire tideler bedre enn fjorårets sesongåpning.

– Det var godt å komme såpass bra i gang. Det gir ro og trygghet når ting fungerer slik man hadde håpet. Men det er selvsagt mye å jobbe ned ennå, sier Okparaebo til TV 2.

Og utdyper.

– Dette stevnet tok jeg mest som trening, bare for å komme i gang. Og da mangler man det siste adrenalinet man trenger for å løpe virkelig fort i sprint. Men jeg hadde det gøy i dag, og det er det viktigste. Det gir selvtillit å vinne, sier hun.