TATT UT: Manchester United-spiller Juan Mata (her i Chelsea-tøy) og Fernando Torres er blant dem som skal forsvare Spanias VM-gull fra 2010.
TATT UT: Manchester United-spiller Juan Mata (her i Chelsea-tøy) og Fernando Torres er blant dem som skal forsvare Spanias VM-gull fra 2010.

Spanias VM-tropp bekreftet: Mata og Torres skal til Brasil

Det spanske fotballandslaget offentliggjorde lørdag navnene på de 23 spillerne som skal gjøre alt for å forsvare VM-gullet fra 2010.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

16 av de 23 som nå er plukket ut, var også med i 2010.

Blant de 23 er sju Barcelona-spillere, fire Atlético Madrid-spillere og tre Real Madrid-spillere. Chelsea, Manchester United og Napoli er representert med to spillere hver, mens de resterende tre spillerne tjener til livets opphold i Arsenal, Bayern München og Manchester City.

Manchester Citys Jesús Navas har slitt med skade og ble ikke tatt ut.

– Navas er jo litt småskadet, så jeg tipper det sto mellom ham og Mata, kommer det fra TV 2s kommentator Kasper Wikestad, som sier dette om at Torres også er blant del Bosques utvalgte:

– Han er vel tatt ut på gamle meritter. Negredo har jo vært iskald i Premier League. Han har vel ikke scoret siden januar. Sånn sett har jo Spania et spissproblem, men de vant jo EM uten spiss.

– Torres passer veldig godt inn i måten Spania spiller på, men jeg hadde bange anelser i går. Da spilte han som han har gjort i Chelsea, legger han til.

– Er det noen overraskelser her?

– Egentlig ikke. Troppen er som forventet, men det er dette med Torres. Jeg tror han er med fordi han er en typisk del Bosque-spiller. Det må ha vært bestemt på forhånd, for han kan ikke ha sikret en VM-billett med gårsdagens prestasjon.

– Hva tror du om Spania i årets VM?

– Jeg tror de blir mesterskapets skuffelse. Flere av spillerne er aldrende og har hatt lange sesonger. Det er en følelse jeg sitter med. Etter en god periode, kommer det ofte en litt dårligere. Jeg kan se for meg at Spania går på en smell slik Frankrike gjorde.
Det som taler imot spådommen er at del Bosque en trener som er flink til å få det beste ut av spillerne i mesterskap, sier Wikestad.

Her er troppen:
Keepere: Iker Casillas, José Manuel Reina, David de Gea.
Forsvar: Juanfran, César Azpilicueta, Sergio Ramos, Gerard Piqué, Raúl Albiol, Javi Martínez, Jordi Alba.
Midtbane: Sergio Busquets, Xabi Alonso, Xavi Hernández, Koke, Andrés Iniesta, Santi Cazorla, Juan Mata, David Silva, Cesc Fabregas.
Angrep: Pedro Rodríguez, David Villa, Fernando Torres, Diego Costa.