Chicago vant og får ny mulighet til å nå NHL-finalen

Los Angeles Kings så ut til å sikre plassen i finalen i NHL-sluttspillet med to kjappe mål i siste periode mot Chicago Blackhawks, men tapte isteden 3-4 på hjemmebane.

May 30, 2014; Los Angeles, CA, USA; Chicago Blackhawks right wing Patrick Kane (88) celebrates with left wing Brandon Saad (20) his goal scored against the Los Angeles Kings during the third period in game six of the Western Conference Final of the 2014 Stanley Cup Playoffs at Staples Center. Mandatory Credit: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

Los Angeles (NTB):
Hvilket lag som møter Mats Zuccarello og hans New York Rangers i Stanley Cup-finalen, er dermed helt åpent.

Etter Chicagos råsterke seier i Staples Center i Los Angeles står det 3-3 i kamper, og Blackhawks kan dermed sikre seg finaleplass med seier hjemme i United Center på søndag. Første kamp i finaleserien spilles onsdag neste uke. Rangers ble finaleklare etter 1-0-seieren over Montreal Canadiens torsdag kveld.

Dwight King sendte Kings i føringen til øredøvende jubel fra hjemmefansen tre minutter før første pause. Men Chicago, som hadde kniven på strupen i fredagens kamp, kom fryktelig tilbake i andre periode. To scoringer med halvannet minutts mellomrom signert Patrick Kane og Ben Smith sendte gjestene i ledelsen helt i starten av midtperioden.

Midtveis i siste periode ble kampen igjen snudd på hodet i løpet av to minutter da Drew Dougherty og Alec Martinez fant veien til nettmaskene for Los Angeles. Blackhawks ga seg imidlertid ikke og kjempet seg inn i kampen igjen da Duncan Keith utlignet drøyt midtveis i perioden. Chicago var nødt til å vinne, og snaue fire minutter før full tid sørget Patrick Kane for en ny, sjuende og avgjørende kamp.