SLITER: FrP går tilbake i en meningsmåling. Bildet viser Siv Jensen under FrP sitt forrige landsmøte på Gardermoen . Foto: NTB scanpix
SLITER: FrP går tilbake i en meningsmåling. Bildet viser Siv Jensen under FrP sitt forrige landsmøte på Gardermoen . Foto: NTB scanpix

Frp tilbake etter rekordmåling

Fremskrittspartiet faller 1,5 prosentpoeng og sviktes av unge velgere, viser en fersk meningsmåling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siv Jensens parti faller til 14,3 prosent på målingen som InFact har laget for VG. Ifølge avisen er det de unge velgerne som svikter Frp.

– Jeg er ikke så opptatt av enkeltmålinger, men denne er vel tatt opp mens Frp har vært sentral i mange saker, som Utsira, jordbruksforhandlingene og revidert. Regjeringen leverer bedre enn man kunne forvente på innhold, men vi må bli bedre til å kommunisere seirene både til egne tillitsvalgte og til velgerne, sier nestleder Per Sandberg

TV 2s partibarometer vier at målingen i april var Frps beste fra dette byrået etter valget, mens de nå havner på nivå med marsmålingen til Infact.

Sjekk alle tallene fra målingen i TV 2s partibarometer

Ved siden av Frp er Arbeiderpartiet sammen med Rødt de eneste partiene som har nedgang på målingen. Ap faller 0,5 til 33,7, mens Rødt faller 0,2 til 1,4.

Både Høyre og Kristelig Folkeparti legger på 0,7 prosentpoeng til 26,0 og 5,7. Venstre står støtt på 4,7, mens SV øker til 4,5 og Senterpartiet til 5,0. Miljøpartiet De Grønne stiger 0,1 til 3,8, mens andre partier ligger uendret på 1,3 prosent på målingen.

Dersom målingen hadde vært valgresultat ville de to regjeringspartiene mistet tre mandater hver og endt opp med 71. KrF ville fått ti og Venstre åtte. Høyre og Frp ville dermed vært avhengig av begge støttepartiene for å få flertall i Stortinget.

Følg utviklingen i alle meningsmålingene

(©TV 2/NTB)