TIL NEDERLAND: Kun formaliteter gjenstår før Morten Thorsby blir Heerenveen-spiller. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
TIL NEDERLAND: Kun formaliteter gjenstår før Morten Thorsby blir Heerenveen-spiller. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Stabæk-talent til nederlandsk toppklubb

Stabæk er enig med Heerenveen om en overgang for Morten Thorsby (18).

Bæringene bekrefter at talentet Morten Thorsby (18) er på vei til den nederlandske klubben Heerenveen.

– Klubbene er enige
Stabæk har kommet til enighet med Heerenveen om en overgang for midtbanespilleren. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

– Klubbene er enige, og de personlige forhandlingene legger jo ikke vi oss opp i, men ettersom jeg skjønner er de kommet veldig langt. Vi har gjort vår del, og så er det opp til dem, sier styreleder Espen Moe i Stabæk til TV 2.

Thorsby har startet de fire siste kampene for Stabæk i Tippeligaen. Der har han vært med på å slå blant annet Strømsgodset og Rosenborg.

Thorsby skal spille Stabæks to siste kamper før sommerpausen i Tippeligaen, før han drar til Nederland.

Penger som Stabæk trenger
Ifølge VG punger Heerenveen ut ni millioner kroner for å sikre seg 18-åringen. Det er penger som kommer godt med for et Stabæk som sliter økonomisk.

Moe ønsker ikke å gå ut med detaljene i avtalen, men bekrefter overfor TV 2 at de økonomiske betingelsene gjør godt for bæringene.

– Dette er et velkomment tilskudd i Stabæks økonomi. Så mye kan jeg i hvert fall si. Det som er enda hyggeligere er at det er i tråd med å utvikle spillere og få dem videre til større ligaer. Det er «en hundreprosenter» i tråd med vår filosofi, sier Moe.

– Det er en guttedrøm for han, og vi er veldig glad på hans vegne. Selvfølgelig er vi også veldig glad på våre vegne. Og så håper vi at også andre unge spillere ser at dersom du kommer til Stabæk så kan du komme videre her i verden, ler han.

Thorsby drar ifølge VG til Nederland på mandag for å sluttføre avtalen.

– Jeg kommer til å fullføre videregående skole der nede. Jeg er veldig opptatt av å bli ferdig med den. Jeg føler at jeg går til en klubb som virkelig vil satse på meg, og akkurat som Stabæk er det en utviklingsklubb. Jeg har tenkt veldig nøye gjennom dette, og gleder meg utrolig til å komme i gang. Jeg føler det er et riktig steg for meg, sier Thorsby til VG.