Brann opplever en inntektssvikt på fem millioner kroner.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Brann opplever en inntektssvikt på fem millioner kroner. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Brann sliter fortsatt med økonomien

«Det jobbes med at spillerlogistikken i sommer skal gå med overskudd»

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den økonomiske situasjonen i Brann er alt annet en rosenrød. Det er tidligere kjent at bergenserne må kutte millioner, og daglig leder Roald Bruun-Hanssen har omtalt situasjonen som alvorlig. 

Må kutte
I en rapport på klubbens hjemmeside gjør Bruun-Hanssen nå greie for situasjonen i klubben. Der kommer det frem at klubben har opplevd inntektssvikt på fem millioner kroner - et fall det er forventet at blir høyere for hele året.

Klubben må dekke inntektstap ved å redusere kostnader:

«Den prosessen er i gang, og foreløpig er det ikke rom for nyansettelser. Det jobbes for at spillerlogistikken i sommer skal gå med overskudd. Det vil bli besparelser i bonusprogrammet dersom resultatene uteblir, og det er satt ekstra fokus på å holde kostnadene så lave som mulig i hele organisasjonen. Nye tiltak vil bli vurdert fortløpende i sammenheng med hvordan situasjonen utvikler seg. Vi jobber for å klare et nullresultat for 2014 som planlagt.»

At publikum har sviktet et Brann som sliter i motbakke, er velkjent. Nå har klubben valgt å legge frem tall på «faktisk oppmøte» på hjemmekampene i Bergen:

* Stabæk: 11.241 (solgte billetter) - 9422 (faktisk oppmøte)
* Lillestrøm: 9724 (solgte billetter) - 9150 (faktisk oppmøte)
* Haugesund: 10.102 (solgte billetter) - 7402 (faktisk oppmøte)
* Bodø/Glimt: 17.032 (solgte billetter) - 16.728 (faktisk oppmøte)

Klubben har solgt færre sesongkort enn planlagt, og ligger én million bak budsjettet på rene billettinntekter.

I skrivet er Bruun-Hanssen klar på at ledelsen og styret ikke er fornøyd med Branns sesongstart, men at Rikard Norling fortsatt har støtte. Som Bruun-Hanssen uttalte tidligere i mai, er det ikke aktuelt å handle spillere før noen forsvinner.

Brann står fremdeles uten sportssjef, selv om det ble iverksatt intervjurunder for å fylle stillingen. Ansettelsen av en kandidat er satt på vent grunnet klubbens hardt pressede økonomi.

Les hele rapporten her!

Mohn-støtte uteblir
I flere år har Brann fått økonomisk støtte fra Trond Mohn, men det ser ut til at bidragene fra bergenseren uteblir de kommende årene. 

– Nei, slik jeg blir behandlet når jeg gir penger til Brann, så kan fansen bare glemme det, sa Mohn til BA.

Han sikter til fansens reaksjon på forrige sesongs pengebidrag. Da ga Mohn ti millioner kroner til Brann etter at Rune Skarsfjord hadde forlenget kontrakten.

Mohn ga torsdag fem millioner kroner til Tromsø.

– Pengene er allerede overført til TIL. Verken jeg eller Trond legger oss bort i hvordan midlene blir disponert, vi har såpass tillit til de folkene som skal disponere dem at det går helt fint. Men hovedformålet med bidraget er at det skal gå til spillerutvikling, sier Mohn-venn Kjell Kolbeinsen til Nordlys.