«FC VM»: Vi har vært i Italias råtne bule

50 kilo uspiselig mat fjernet fra det italienske landslagets hotell i Brasil.

Italias landslag synes det er lite kult at deres oppholdssted under VM er avslørt, men litt kjipere enn det er maten der de skal bo. For på Portobello Hotel i Mangaratiba har det brasilianske mattilsynet beslaglagt rundt 50 kilo mat, fordi det ikke ble godkjent som menneskeføde.

«FC VM» har besøkt hotellet

Da «FC VM»s Mathias Skarpaas og Thomas Aune tok turen til dette hotellet tidligere i vår kunne de vise til et idyllisk område, midt mellom Rio de Janeiro og Sao Paolo. Et gigantisk område med svømmebasseng, privat strand og en helt ny gressmatte.

Se vårt besøk på Italias hotell øverst i saken.


Spillerne bor rett ved stranden, er omringet av eksotiske dyr, parende skilpadder og tydeligvis mat som er utgått på dato. For blant 13 restauranter, supermarkeder, bakerier, butikker og hoteller som ble undersøkt, var Italias store palass det verste. 25 kilo sjømat og margarin var utgått på dato, mens 24 kilo i form av kjøtt, sauser, ost og sukker ikke var datostemplet i det hele tatt.

Har med egen mat

Det italienske landslaget er likevel ved godt mot, for planen var uansett å ha med sin egen mat.

- Vi har med oss godt kontrollert mat og personell som kan håndtere maten, det er ikke et problem for oss. Men det er litt ubehagelig likevel, sier lagets lege, Enrico Castellacci, i følge NRK.

En liten trøst til italienerne er at det ikke bare var deres hotell som måtte kaste mat. Også til Englands boplass, Hotel Royal Tulip, tok mattilsynet turen. Og der ble dårlig laks, parmaskinke og smør beslaglagt. Nederland derimot, kan juble allerede før VM er i gang. For på deres hotell var alt i skjønneste orden.