Strandberg slipper karantene - reddet av saksbehandlingsfeil

- En grov saksbehandlingsfeil, konkluderer ankeutvalget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stefan Strandberg slipper karantene. Det ble klart etter at ankeutvalget i Norges Fotballforbund i dag valgte å ta Rosenborgs anke på den opprinnelige Strandberg-straffen til følge.

Stefan Strandberg ble i utgangspunktet idømt to kampers karantene etter at han angivelig tråkket på Sarpsborg 08-spiss Aaron Samuel i bortemøtet tidligere i år. Dommeren fikk ikke med seg situasjonen, og Fotballforbundet grep inn i ettertid.

Reddet av NFF-brøler

Nå har Strandberg fått kontrabeskjed: En saksbehandlingsfeil i NFF gjør at Strandberg slipper unna karantene.

I en pressemelding skriver ankeutvalget at Stefan Strandberg ble bedt om å komme med en redegjørelse før det forelå en påtale. Videre heter det:

"Deretter sendte Påtalenemnda sin påtale til Disiplinærutvalget 22. mai 2014 uten at denne ble sendt til Strandberg, og Disiplinærutvalget avgjorde saken uten noen ytterligere underretning til spilleren før belutningen ble truffet".

I reglementet er der en regel om at den det gjelder skal ha beskjed om å sende sin forklaring til Disiplinærvalget innen 24 timer etter at Påtalenemnda oversender sin sak. Dette ble ikke gjort i Strandberg-tilfellet.

- Dette er en grov saksbehandlingsfeil som må medføre at Disiplinærutvalgets beslutning må oppheves, skriver ankeutvalget.

- Jeg er selvfølgelig veldig glad for dette. Det er å spille fotball jeg har lyst til, og nå får jeg sjansen til det, er Stefan Strandbergs umiddelbare kommentar til TV 2.

Var kraftig uenig i straffen 

I utgangspunktet skjønte Strandberg svært lite av straffen.
- Hva skal man si? Jeg er først og fremst veldig, veldig overrasket. Det er mange ting som skjer ute på banen som er verre enn dette, men de høye herrer ville vel statuere et eksempel ettersom vi var innblandet i en lignende episode før i år (Dorsin mot Odd, journ. anm.). Men det kan bli spennende framover om de skal begynne å ta alle slike saker. Da kan det bli mange utestengelser, sa en oppgitt Strandberg til TV 2 Sporten da straffen ble klar.

- Hva tenker du i ettertid om at du reddes av en saksbehandlingsfeil?

- Det har jeg egentlig ingen kommentar til. Jeg er bare glad for at jeg får spille fotball nå, sier Strandberg.

Leder i ankeutvalget, Frode Grotmol, har ikke besvart TV 2 Sportens henvendelser fredag.