Derfor slutter han i «Hotel Cæsar»

Kim Kolstad (43) er ferdig i såpeserien etter 15 år.

Kim Kolstad (43) slutter i «Hotel Cæsar» etter 15 år i rollen som Jens-August Anker-Hansen.

– Jeg passet ikke inn. Det ble litt sånn kjerringa mot strømmen-energi. Det er jeg ikke interessert i, sier Kolstad til «God kveld Norge». 

Bråk i kulissene

Det stormet rundt såpeserien allerede i mars i fjor, da Aftenposten publiserte utdrag fra en e-post sendt fra forfatter Sverre Knudsen til «Hotel Cæsar»-ansatte. Han kom med krass kritikk av Cæsar-sjef Arne Berggren, og sluttet i «Hotel Cæsar» før påske på grunn av showrunner Arne Berggrens lederstil. Ifølge avisens kilder ble Cæsar-sjefen beskrevet som «TV-bransjens Ryanair», med en hjerteløs og brutal lederstil.

Berggren sluttet i jobben som sjef etter jul, men stemningen på settet ser fremdeles ut til å være laber.

I januar kunne «God kveld Norge» melde om at flere av skuespillerne i såpeserien var misfornøyde, og ville slutte. Kim Kolstad er en av disse.

– Det sier seg selv at jeg ikke hadde sluttet der om alt hadde vært en dans på roser, men derfra til å sitte og mene masse om det vil jeg ikke. Det tar jeg på kammerset, sier han om Cæsar-bråket.

VETERANER: Sammen med Toralv Maurstad  og Anette Hoff er Kim Kolstad en av veteranene i Hotel Cæsar.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
VETERANER: Sammen med Toralv Maurstad  og Anette Hoff er Kim Kolstad en av veteranene i Hotel Cæsar. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Hvis Kim opplever det slik, er det selvfølgelig synd. Vår opplevelse er at samarbeidet med Kim Kolstad har vært åpent og veldig godt. Dessuten er det ikke første gang Kim tar en liten pause fra innspilling, så jeg er helt sikker på at vi kommer til å samarbeide igjen. Jens August har vist seg å ha mer enn 9 liv, så det er bare å følge med på Hotel Cæsar videre, sier TV 2s programredaktør for «Hotel Cæsar».

Tviler på comeback

Kim Kolstad har tidligere hatt opphold fra Cæsar-jobben, noe som har ført til at karakteren Jens-August har forsvunnet, og kommet tilbake.

– Jeg ser vel ikke for meg at Jens August stormer inn døren sånn helt med det første. Det er vel mer sånn at i Cæsar vet man aldri hva som kan skje, sier Kolstad.

Nå skal Kim Kolstad istedet jobbe med miljøvern og kjemper mot søppel på sin nyoppstartede blogg lesstrash.tv.

– Jeg har tre kriterier. Det skal være brukervennlig, økonomisk og miljøvennlig. De tre tingene må være på plass, sier den engasjerte eks-såpeskuespilleren.