Slik lager du kjæreste-is

Server en litt annerledes dessert i sommervarmen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Du trenger:

2 l vaniljeis
250 g marsipan
Konditorfarge (etter eget ønske). Til hår, sløyfe, munn og kinn.
100 g Sjokoladeplate
2 runde dype dessert/glasskåler.(runde)

Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Slik gjør du

Temperer isen til ca. 10 – 15 grader (ca. 20 min i romtemperatur). Del isen i 2 og fordel den ene halvparten i de 2 dessertskålene en ½ l i hver.
Press den godt ned, så unngår du luftblærer.

Bland litt konditorfarve i marsipan og kjevle den ut til et tynt lokk. Dette skjæres ut til en sløyfe.

Rull marsipan i en tynn rund strimle som formes til munn.

Smelt sjokoladen i vannbad til den blir kremete og ha denne i en sprøytepose.
(kan også bruke en plastpose med et lite hull i et av hjørnene).

Sprøyt ut streker til øyne på et bakepapir (er du stødig, sprøyter du dette rett på isen)
Sett marsipansløyfen, munnen og øynene i fryseren,(5 til 10 min.)

Den siste delen av isen, ca. 1 l, blander du med litt konditorfarge og rører til du får en kremete, softiskonsistens. Ha så dette i en sprøytepose med tyll.

Ta ut isen fra fryseren, smelt den med håndflaten eller i vannbad og hvelv den over på et fat.
Da har du to halvmåner som du legger nesten mot hverandre.

Isen du nå har i sprøyteposen, sprøyter du ut som hår. Sett på munn, øyne og sløyfe og ta en bitteliten dråpe med rød konditorfarve på fingeren for å farge litt i kinnene. Settes deretter på frys til den skal serveres.

TIPS: is smelter raskt, så gjør dette i flere operasjoner (inn og ut av frysern)

Lykke til!