Nils (31) samler på flyplasser

STAVANGER (TV 2): Nils Salthe trives best på flyplasser. I syv år har han tatt fly – kun for turen sin del.

– Flyplasser er på en måte en liten by i byen og jeg liker å se folk på reise.

31-åringen fra Stavanger er så hektet på flyplasser at han faktisk samler på dem.

Han reiser kun for å reise og målet hans er å lande eller ta av fra flest mulig flyplasser.

– Hvorfor gjør du dette?

– Fordi jeg syns det er gøy. Det er liksom om å gjøre å se hvor mange jeg klarer, før jeg må pensjonere meg.

– Interessen for fly var noe som kom med oppveksten, men det var først når jeg hadde blitt noen og tyve år at jeg oppdaget at: «Oi, det går faktisk an å reise for å reise». Jeg begynte med denne hobbyen for cirka syv år siden. Det var da det tok av.

Regler

Det handler om å fly mest mulig og reglene for Nils sin hobby er strenge, men enkle. For å få godkjent en ny flyplass på listen, er kriteriet enten å lette eller å lande på flyplassen.

Se «Fly med oss» her og styr 360-graderskamera helt selv

– Du slapper av på en spesiell måte når du reiser. Du har det ikke så travelt når du sitter i et fly, på vei til en plass. Jeg liker at tiden står litt stille mens du er på tur.

– Så mens andre kanskje kjeder seg og ser på klokken, så nyter du det å være ombord på et fly?

– Ja, jeg nyter det og har det helt topp.

65 turer på to uker

I fjor sommer fløy Nils 65 ganger kun iløpet av to uker.

– Det var intenst, men veldig kjekt. Det å se Norge fra lufta er noe av det fineste du kan gjøre. Særlig når du flyr litt lavere med korte turer. På korte turer flyr du lavere og du får sett mer fjell, fjord og detaljer.

Hittil har Nils besøkt nesten 80 forskjellige flyplasser, og hver eneste flyreise blir dokumentert i en selvopprettet logg.

Samleren fra Stavanger fører statistikk over hvor mange flyplasser han har vært på, og hvor mange flyselskap, flytyper og fly han har reist med.

– Det er en kombinasjon av reiselyst, litt galskap og veldig mye entusiasme som driver meg. Hobbyen min krever litt tid, litt guts og en god del penger. Det er en lidenskap for flyving og det å være på farten.

– Hva er målet ditt?

– Det er å prøve å få sett mest mulig av verden. Og forhåpentligvis se litt mer enn bare flyplasser, men det er jo liksom en del av greia. Vil du se flyplasser så må du satse på det.

Har du besøkt flere flyplasser enn Nils eller har du andre morsomme fly-historier? 

Send tips til 02255@tv2.no