Anita Zuccarello er overlykkelig etter at sønnen ble første nordmann ien Stanley Cup-finale. Montasje: TV 2
Anita Zuccarello er overlykkelig etter at sønnen ble første nordmann ien Stanley Cup-finale. Montasje: TV 2

Zuccarellos mamma: – I natt måtte jeg bare se på

Anita Zuccarello pleier ikke å se sønnens kamper, men i natt gjorde hun et unntak.

I natt ble det klart at Mats Zuccarello Aasen blir den første nordmannen noensinne som skal spille Stanley Cup-finale. New York Rangers slo Montreal Canadiens 1-0 og avgjorde best av sju-serien med 4-2 sammenlagt.

Hjemme i Norge satt hans største tilhenger og fulgte kampen fra sofakroken. Mamma Anita Zuccarello var tydelig stolt da TV 2 snakket med henne. 

– Det var helt utrolig, sier hun.

– Var du våken i natt for å se på?

– Ja, jeg var det. Jeg måtte jo det. Det er sjelden jeg gjør det, men i natt måtte jeg bare, forteller Zuccarellos mor.

Da Zucca ble kåret til årets lagspiller på Idrettsgallaen tidligere i år var det Anita som hentet prisen. Hun holdt også takketalen på vegne av sønnen. Moren besøkte ham i New York i november i fjor. Da la ikke Zucca skjul på at han satte pris på å bli vartet opp av moren. Spesielt morens kjøttpudding er en favoritt. 

Nå er Zucca klar for finale. Anita Zuccarello var sterk i troen hele veien.

– Jeg følte helt fra starten at de kom til å vinne. Jeg var egentlig ikke nervøs. Mot slutten var jeg kanskje litt nervøs, men jeg følte at de var gode nok til å vinne. Det var en morsom kamp, sier hun.

De siste årene har hun fulgt sønnens kamp for å lykkes i Rangers. Det har vært mange tunge perioder for hockeystjernen. Spesielt perioden da han ble sendt i skytteltrafikk mellom Rangers og farmerlaget var tøff.

– De to første årene snakket jeg litt med ham. Da var han litt nedfor. Han ble kastet frem og tilbake mellom farmerlaget og Rangers. Han gikk hele tiden og ventet på en telefon. «Får jeg telefon i dag? Blir jeg sendt ned i dag?». Det var et spenningsmoment ved hver dag. Han visste aldri hva som skjedde, og det gikk litt inn på ham mentalt, forteller moren.

– Samtidig tror jeg de to årene er veldig viktig for det som skjer nå. Han er blitt mye tøffere mentalt. Det tror jeg du må være der borte, for presset på spillerne er enormt. Man må bevise hele tiden, og det er nok den største utfordringen, sier hun. 

TV 2-ekspert Bjørn Erevik synes Zuccarello Aasen gjorde en veldig god kamp. 

– I natt synes jeg han var skikkelig god. Han fikk mest istid av forwardene. Zucca var sterkt delaktig i spillet. Han hadde fem skudd på mål. Det eneste som manglet var prikken over i'en, sier Erevik.

Nå håper han Chicago Blackhawks vinner den andre Conference-finalen. 

– Rangers er ikke favoritter uansett hvem de møter av Los Angeles og Chicago. Avdelingen i vest er hakket vassere, men det er fullt mulig å vinne når man første er i en Stanley Cup-finale. Jeg tror Rangers har større muligheter om Chicago skulle klare å snu serien mot Los Angeles. Los Angeles er et mye tyngre lag. Det smeller mer når de spiller. Chicago er et mer teknisk og spillende lag, sier Erevik.