BANENS BESTE I MESTERLIGA-FINALEN: Ángel di María herjet mot Raul Garcia og Atlético Madrid i finalen i Lisboa forrige helg. Nå kan han bli Premier League-spiller. Foto: Javier Soriano, AFP Photo
BANENS BESTE I MESTERLIGA-FINALEN: Ángel di María herjet mot Raul Garcia og Atlético Madrid i finalen i Lisboa forrige helg. Nå kan han bli Premier League-spiller. Foto: Javier Soriano, AFP Photo

Fotballryktene: 
– Manchester United vil snyte Arsenal for di Maria

Og Liverpool henter engelsk landslagsspiss.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ser ut til å bli en svært interessant sommer på overgangsfronten.

Pengene sitter løst blant storklubbene, og flere skal forsterke laget i sommermånedene.

Vi følger ryktebørsen daglig, og gir deg oppdateringer på hvilke spillere som blir koblet til din favorittklubb.

Eliaquim Mangala står på mange ønskelister denne sommeren. Den franske midtstopperen kan nærmest velge og vrake i toppklubber. I England er det Chelsea, Manchester City og Manchester United som vil ha Porto-spilleren, men i Spania er Barcelona, Real Madrid og Atletico Madrid også interessert i å være med i en budrunde. Men det spørs hvem som tør sitte på gjerdet og vente. For 23-åringen har ingen planer om å prate med noen klubber før etter VM, skriver Daily Star.

Chelsea ser i hvert fall ikke ut til å ha tålmodighet. Med David Luiz ute av stadionporten, så vil manager Jose Mourinho ha en midtstopper på plass, og vil ikke risikere å bli dumpet av Mangala og sitter igjen med null og niks. Nå skriver Il Messaggero at Mourinho er villig til å gi Roma 180 millioner kroner pluss Romelu Lukaku for Mehdi Benatia

De tyrkiske klubbene Fenerbahce og Besiktas har kjempet om Chelsea-spissen Demba Ba. Nå kan det se ut til at Besiktas har trukket det lengste strået. Ifølge Daily Mirror skal John Carews gamle klubb være villig til å betalte 80 millioner kroner for senegaleseren.

Rickie Lambert er i ferd med å komme hjem. Southampton-spissen vokste opp i Liverpool, som stor Liverpool-supporter. Skuffelsen var derfor stor da han som 17-åring fikk beskjed av favorittklubben at han aldri ville bli god nok for dem. Men etter å ha bygget seg opp gjennom spill i lavere divisjoner, har 32-åringen nå overbevist Brendan Rodgers om at han er mannen som kan skyte de røde helt til topps i Premier League. Ifølge Daily Mirror har Liverpool lagt inn et bud på 40 millioner kroner på Southampton-spissen. Det kan se ut til at Rodgers ønsker å hente tre spillere fra Southampton i sommer. I tillegg til Lambert vil det komme bud på Adam Lallana og Dejan Lovren.

Liverpool skal også ha lagt inn et bud på 160 millioner kroner pluss Suso for Sevilla-backen Alberto Moreno. Rodgers håper at et tidlig bud kan lokke Sevilla til å selge før de store kanonene kommer på banen, skriver Marca. Men Sevilla vet at Real Madrid, Chelsea og Napoli også er interessert.

En annen spansk back som er ønsket i England er Atletico Madrids Juanfran. Daily Mirror skriver at Arsenal har fått et bud på 90 millioner kroner avslått for 29-åringen. The Gunners ser på Juanfran som en rutinert og solid erstatter for Bacary Sagna, som følte han måtte tenke på sin egen pensjonisttilværelse og prøve å få litt økonomisk sikkerhet på tampen av fotballkarrieren sin.

En forsvarsspiller som kan havne i Arsenal er Eric Dier. Den engelske U21-landslagsspilleren, som aldri har spilt seniorfotball i England, har spilt fast for Sporting Lisboa de to siste sesongene. Nå skriver talkSPORT at han kan være på vei til The Gunners for under 50 millioner kroner. Diers mor fikk jobb i Portugal under EM i fotball i 2004, og tok med seg sin ti år gamle sønn. Nå kan han vende hjem som toppspiller.

Det meste tyder på at Carlos Vela blir Arsenals første kjøp i sommer. Marca mener det er bortimot sikkert at The Gunners vil benytte seg av tilbakekjøpsklausulen de har i kontrakten med Real Sociedad. Det betyr at meksikaneren blir Arsenal-spiller for rundt 35 millioner kroner. Vela har hatt en fantastisk sesong i La Liga, og vil koste fem ganger så mye dersom en annen klubb skulle ønske å kjøpe ham.

Men Diario Sport mener Vela kan bli en del av en trekanthandel hvor Arsenal kan ende opp med Alvaro Morata uten å betale en krone. For Real Madrid skal ønske å kvitte seg med Asier Illarramendi, som ikke har vært noen suksess etter overgangen fra Real Sociedad. Men de kongelige fra hovedstaden kan tenke seg å bytte Illarramendi mot Vela. Problemet er Arsenals tilbakekjøpsklausul. Avisen mener nå at løsningen kan bli at Morata går til Arsenal, slik at Vela og Illarramendi kan bytte klubb.

Tyrkiske Arda Turan gikk glipp av Champions League-finalen på grunn av skade. Nå bekrefter spillerens agent at Atletico Madrid-spilleren har et tilbud fra en Premier League-klubb. Manchester Evening News skriver at 27-åringen er på ønskelisten til Manchester United.

Manchester United-manager Louis van Gaal skal ønske å hente Koke fra Atletico Madrid. Ifølge Daily Express skal midtbanespilleren stå høyt i kurs på Old Trafford, og håpet er at en dobbeldeal til i overkant av 700 millioner kroner kan ta ham og midtstopperen Miranda til England.

Men det spørs om ikke Koke er en glemmesak for Manchester United. For nå skriver Diario Sport at Atletico Madrid-spilleren topper ønskelisten til Barcelonas nye trener Luis Enrique. Han har en utkjøpsklausul i kontrakten sin på rundt 500 millioner kroner, og ifølge den katalanske sportsavisen skal Barca være mer enn villig til å innfri denne.

I stedet kan Manchester United se til Barcelonas rivaler i Real Madrid og snyte Arsenal for Angel di Maria. Det melder i hvert fall Metro, som skriver at van Gaal skal stå klar med over 250 millioner kroner.

Med Rickie Lambert på vei til Liverpool, er de røde neppe så interessert i angripere lenger. Dermed ligger nå veien åpen for Tottenham til å hente Sebastian Giovinco fra Juventus. 27-åringen har knapt vært på banen denne sesongen, og blir garantert solgt i sommer. Ifølge Football Direct News går aldri Spurs av veien for en angriper som ikke scorer mål. 164 centimeter lave angriperen har 40 mål på 186 kamper i Serie A.

West Ham hentet tidligere i uken Mauro Zarate. Nå er en ny signering i boks. Torsdag fikk de underskriften til den tidligere landslagsspissen Teddy Sheringham. 48-åringen spilte for West Ham fra 2004 til 2007. Nå er han ansatt som ny avslutningstrener i klubben, skriver Daily Star.