FAKSMILIE: Instagram
FAKSMILIE: Instagram

Bryne-spiller om motspiller: – Jeg knivstakk ham etter kampen

Alexander Solli reagerer på «spøken» til Sabri Khattab.

Bryne vant det viktige bunnoppgjøret mot Hønefoss, og etter kampen la jærbuenes Sabri Khattab ut et bilde på Instagram med seg selv og lagkameratene Alexander Midtsian og Henrik Breimyr feirende i garderoben.

I kommentarfeltet skriver en av de som følger Khattab på bildetjenesten: «Hvorfor kom ikke det egyptiske raserianfallet når han rødhåra kisen takla deg i ryggen på overtid? Regna med en ørefik».

Dette la Bryne-spilleren ut på Instagram etter dagens kamp.
Dette la Bryne-spilleren ut på Instagram etter dagens kamp.

– Knivstakk ham etter kampen
Svaret til Khattab: «Jeg knivstakk han etter kampen».

– Det er en kompis og jeg som har en veldig drøy intern humor. Jeg tar det bort nå, sier Khattab til TV 2 når han blir spurt om hvorfor han skrev kommentaren.

– Er det litt drøyt å skrive noe slik selv som humor?

– Jeg er helt enig i det, sier Khattab før han legger på.

På grunn av hårfargen det ble henvist til, tok TV 2 Sporten kontakt med Hønefoss’ Aleksander Solli. Han reagerer på språkbruken til Khattab.

– Det er ikke akkurat det beste man kan skrive. Han er sikkert litt høyt oppe etter at de vant, men vi får slå de på Jæren og se hva han skriver da, sier Solli til TV 2.

– Khattab sier at det er en intern spøk med en kompis?

– Jeg synes ikke det er greit å spøke med slik. Men han får stå for det han har skrevet selv. Hvis han ikke gjør det, forventer jeg en unnskyldning, sier Solli.

– Ikke særlig positivt
Brynes daglige leder, Kjell Olav Stangeland, kjente ikke til bildet før TV 2 tok kontakt.

– Min umiddelbare reaksjon er at dette ikke er særlig positivt. Det er en fleip, men en språkbruk som ikke er grei. Jeg kjenner Sabri så godt at jeg vet det bare er en spøk, men når det legges ut på sosiale medier blir det ikke privat og internt lenger, sier Stangeland.

Hans kollega i Hønefoss vil ikke kommentere hva han synes om Khattabs uttalelse.

– Jeg har ikke lest det selv, men jeg regner med du referer korrekt. På generelt grunnlag kan jeg si at dersom en av våre spillere hadde skrevet noe slik, ville det blitt en disiplinærsak. Vi har retningslinjer for hvordan man skal opptre i sosiale medier, sier Rolf-Magne Walstad.

– Vi har generelt sagt at man må være obs på at sosiale medier er offentlige, men vi har aldri hatt et problem tidligere så vi har ikke sett et behov for retningslinjer. Dette kan være et forhold som gjør det nødvendig, sier Stangeland som vil ta en prat med Sabri Khattab før han gjør noe mer med saken.

NB! Ved nærmere ettersyn i etterkant av intervjuene viser det seg at det er Henrik Kildentoft, ikke Solli, som takler Khattab på overtid. Khattab har i etterkant slettet bildet fra Instagram-kontoen sin.