MØTES I VM: Liverpools Steven Gerrard og  Luis Suarez. Foto: Scanpix
MØTES I VM: Liverpools Steven Gerrard og  Luis Suarez. Foto: Scanpix

Gerrard: – Vi frykter ikke Suárez i VM

Steven Gerrard mener England må stole på seg selv i møtet med Luis Suárez og Uruguay i VM.

Se England - Peru direkte på TV 2 Premium og TV 2 Sumo fredag klokken 21.00

Liverpools stjernespiss Luis Suárez sliter for tiden med en skade, og det er fremdeles usikkert om Premier Leagues toppscorer blir klar til VM-oppgjøret mot England i gruppe D den 19. juni.

Bryr seg ikke om Suárez
Englands landslagskaptein og midtbanegeneral Steven Gerrard hevder at han ikke tenker mye på om lagkameraten på Anfield kommer til å spille kampen eller ikke.

MØTTE PRESSEN: Steven Gerrard og Roy Hodgson møtte pressen torsdag kveld.  AFP PHOTO / CARL COURT
MØTTE PRESSEN: Steven Gerrard og Roy Hodgson møtte pressen torsdag kveld.  AFP PHOTO / CARL COURT

– Jeg vet ikke om han blir tilgjengelig til kampen mot oss. Jeg tror de eneste som vet det er Luis selv, samt fysioterapeutene og legene til Uruguay, sier Gerrard på Englands pressekonferanse torsdag kveld.

Før han fortsetter:

– For meg så er det ikke viktig om Suárez spiller eller ikke. Det er noe vi ikke kan kontrollere og det er ikke noe vi har fokus på. For meg er det viktigste at alle spillerne i England er i friske og raske og tilgjengelige. Vi er sikre på at vi kan få et godt resultat mot Uruguay, enten Luis Suarez spiller eller ikke, fastslår midtbanegeneralen.

Gleder seg over ros fra Scholes
Englands tidligere landslagsspiller Paul Scholes skriver i sin blogg at Roy Hodgsons menn bør spille som Liverpool i VM.

– Det ville være oppfriskende om England tok Liverpools angrepsmentalitet i Brasil. Minst fire Liverpool-spillere, trolig fem, bør være i startoppstillingen mot Italia. Jeg ville elske å se Roy (Hodgson, landslagstrener) modig nok til å spille som Liverpool (eller tidligere Manchester United-utgaver), skrev blant annet Scholes i en blogg.

Ordene fra den tidligere rivalen i Manchester United gleder Steven Gerrard.

– Paul Scholes har god peiling på fotball. At det var en glede for ham å se måten Liverpool spiller på er veldig hyggelig både for meg og resten av spillerne på Liverpool, smiler Gerrard.

– Ingen dårligere unnskyldninger
Englands landslagssjef Roy Hodgson tar ut sin endelige 23-mannstropp til VM 2. Juni, før spillerne setter seg på flyet til USA og Miami for treningskamper mot blant annet Ecuador og Honduras.

I er Brasil-VM er England i gruppe med Italia, Uruguay og Costa Rica.

– Jeg har hatt ansvaret for England i to år, og er veldig fornøyd med de spillerne jeg har med meg i troppen nå. Dere vil ikke høre noen dårlige unnskyldninger fra verken meg eller Steven Gerrard dersom vi gjør det dårlig i VM, for vi føler oss sikre på at vi har et godt nok mannskap til å virkelig hevde oss, fastslår Hodgson på pressekonferansen.

England møter Peru til oppkjøringskamp før VM på Wembley fredag. Oppgjøret sendes direkte på TV 2 Premium og TV 2 Sumo fra klokken 21.00

Her er gruppene i VM:

GRUPPE A: Brasil, Kroatia. Mexico og Kamerun.
GRUPPE B: Spania, Nederland, Chile og Australia.
GRUPPE C: Colombia, Hellas, Elfenbenskysten, Japan.
GRUPPE D: Uruguay, Costa Rica, England og Italia.
GRUPPE E: Sveits, Ecuador, Frankrike og Honduras.
GRUPPE F: Argentina, Bosnia-Hercegovina, Iran og Nigeria.
GRUPPE G: Tyskland, Portugal, Ghana og USA.
GRUPPE H: Belgia, Algerie, Russland og Sør-Korea.

Brasil-Kroatia blir VMs åpningskamp i São Paulo den 12. juni. Finalen går i Rio den 13. juli.

Spania er for tiden som ranket som verdens beste fotballnasjon foran Tyskland. Hele FIFA-rankingen finner du her.