FORLATER ARSENAL: Bacary Sagna bekrefter at han forlater Arsenal i sommer. Franskmannen var med på å vinne FA-cupen med London-klubben forrige sesong. (AP Photo/Sang Tan)
FORLATER ARSENAL: Bacary Sagna bekrefter at han forlater Arsenal i sommer. Franskmannen var med på å vinne FA-cupen med London-klubben forrige sesong. (AP Photo/Sang Tan)

Sagna bekrefter at han forlater Arsenal

– Det er ikke lenger en hemmelighet. Jeg kommer garantert til å forlate Arsenal, sier backen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spekulasjonene rundt en Arsenal-exit for Bacary Sagna (31) ser ut til å være over. Høyrebacken bekrefter i et intervju med den franske storavisen L'Equipe at han forlater London-klubben i sommer.

Ferdig i Arsenal
– Det er ikke lenger en hemmelighet. Jeg kommer garantert til å forlate Arsenal. De gjorde et forsøk, men samtalene har ikke gått i den retningen jeg ønsket. Det er mange samtaler, mange spekulasjoner. For å være ærlig gir det meg hodepine. Jeg skal ordne opp i alt før VM, sier Sagna til avisen.

Ifølge Daily Mail skal Sagna ha fått tilbud om å bli værende på Emirates på en kontrakt som ville gitt ham 800.000 kroner i uken - et tilbud franskmannen har takket nei til.

Dermed ligger mye til rette for at Sagna fullfører en overgang til Manchester City. 31-åringen har vært sterkt linket til den regjerende seriemesteren.

Det spekuleres i at Sagna allerede er enig med City om en kontrakt verdt 1,5 millioner kroner i uken.

Blir slaktet av Lineker
BBCs fotballekspert og tidligere storspiller, Gary Lineker, er ikke nådig i sin dom over Sagnas avgjørelse. Han mener samtidig at en overgang til City ikke vil styrke de lyseblå på den høyre siden av forsvaret - Lineker mener Pablo Zabaleta er milevis foran Sagna.

– Naturligvis trenger City dekning i alle posisjoner, men som en fast starter i Mesterligaen - hvorfor vil du forlate klubben for å bli back-up? Penger er den eneste forklaringen, skriver Lineker på Twitter.

Sagna ble hentet til Arsenal fra Auxerre i 2007 og har siden den gang vært en sentral del i manager Arsène Wengers maskineri.